Afstand 32km – Hoogtemeters niet veel – Bestemming South Shields – Overnachting camping Sandhaven

Vanmorgen deden we het op het gemak en sliepen er 3 van de 4 uit. Bjeurn stond op om 7u (ons normale uur), maar de rest bleef nog 1,5 u liggen.

We belden nog even naar de camping waar we wilden overnachten maar daar meldden ze doodleuk dat ze geen tenten aanvaardden … en de omliggende campings waren ook enkel voor caravans. Een fenomeen dat we al meer hebben ervaren … Britten gebruiken blijkbaar geen tent maar een caravan, tenten zijn enkel voor trekkers (die hier amper zijn) en jongeren die dronken willen worden (en die de campings liever weren)

We belden alle campings in de buurt af en gelukkig konden we bij onze laatste optie toch nog een plekje verkrijgen.

Bij het vertrek maakten we nog kennis met Joe, hij en zijn vrouw hadden op een bepaald moment beiden hun job opgezegd, hun huis verhuurd en ze leven nu al 4 jaar als nomaden door Europa. 

Joe legde ons ook uit dat je in UK, campsites hebt en certified locations CL. Deze laatste zijn goedkoper, zijn dikwijls onderdeel van een hotel / boerderij / plantencentrum / …. en hebben dikwijls maar een licentie voor enkele pitches (plaatsen). Dat verklaart waarom we dikwijls te horen krijgen dat de campsite vol is, terwijl het terrein nog zoveel open ruimte heeft. Gelukkig voor ons maken de meesten wel een uitzondering voor ons als we zeggen dat we cycling tourers zijn. 

Enerzijds zag ik ernaar uit, anderzijds niet … het terugzien van de zee. Ik was heel content dat we de kust in het zuiden van Engeland eindelijk verlieten … veel tegenwind en toeristisch.

Maar toen we de zee hier eindelijk zagen was ik serieus onder de indruk. Geen hoogbouw, ruige rotsen langs rechts, een kasteelruïne aan onze linkerkant en zijwind. Dit zou wel eens goed kunnen meevallen. De route die we doen is trouwens de Coast & Castle route … kastelen zullen we dus nog wel meer tegenkomen.

Ondanks dat de temperatuur zeker niet boven 20°C ging, trokken de kinders hun zwemkleren aan en sprongen ze in de zee. Die hebben toch niet veel nodig om zich te amuseren.