Hier ben ik weer … zonder te tellen en zonder te moeten.
Ik nam een weekje blogverlof en dat weekje werd gelijk wat langer. Ik kon me ineens niet meer inbeelden hoe ik altijd de tijd vond om dagelijks een stukje neer te schrijven.
Laten we rustig opnieuw starten met een lekker receptje. Een taart die een (ex)collega bakte op zijn laatste dag. Gelukkig was hij nog zo sympathiek om zijn persoonlijk emailadres door te geven, zodat ik nog naar het recept kon vragen.
Ziehier … flantaart (zeer lekker met aardbeien en een bolleke ijs) … of met een goei tas koffie.
Dit is de eerste taart die kadert in mijn day zero lijst. 5 verschillende taarten bakken, waar geen chocolade inzit.
Flantaart- Bladerdeeg (of kruimeldeeg)
- 5 eieren
- 60 g bloem
- 7 dl melk
- 160 g suiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- Bekleed een bakvorm van 4 cm hoog en 26 cm doorsnede met het deeg
- Prik in het deeg
- Bestrijk de randen met 1 opgeklopt ei
- Klop de rest van de eieren samen met de bloem, maar houd één eiwit apart
- Kook de melk met de suiker en vanillesuiker
- Roer geleidelijk onder de eieren
- Klop het overgehouden eiwit tot sneeuw en spatel onder dit mengsel
- Giet het mengsel in de taartbodem
- Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven van 225°C (ik deed het op 200° in mijn hete luchtoven en dat volstond ook)
Ga ik zeker eens proberen se!
een hele stapel taarten dus. Hebben jullie iets te vieren? Ziet er wel superlekker uit, die flan!
@Eén taart per keer … oefenen voor als ons Petunia haar lief komt aandraven
Goedgekeurd!