“Mama, waarom hebben wij geen tuin?” … dat is een vraag die ik regelmatig moest aanhoren.

Inderdaad, wij hadden niet echt een tuin … wel een stort, vol met stenen, bouwafval en restanten van greppels voor de afvoerbuizen. Als de kinderen buiten speelden, hoorde ik gegarandeerd na 2 minuten gehuil omdat iemand over een steen gestrompeld was, of in een kuil gevallen.

Van het stort geen foto’s … te affrontelijk … schandaal van ’t dorp. De situatie die u hier ziet is nadat een grondwerker ettelijke containers stenen wegvoerde en evenveel containers met goei grond ervoor in de plek legde.
Dat hij tijdens deze werken Bjeurn de daver op het lijf joeg, door met zijn laadbak bijna tegen onze erker te rijden, waarin Bjeurn aan ’t werken was, dat vergeten we even. Geen man, noch erker meer, ik moet er niet aan denken.

grasmatten

In elk geval … dit weekend kwamen de grasmatten (die je bv. kan bestellen bij rolgazon.be als je gaat voor kwaliteit, snelle levertijd, levering door iemand met verstand van zaken die op zijn gemak uitlegt waar je moet op letten en nog sympathiek is ook … neen dit is geen betaalde reclame en ik zou beter wachten of de grasmatten effectief pakken, alvorens de firma zo op te bejubelen, maar soit, ik was zeer aangenaam verrast door de service).

Grasmatten zijn duurder dan gras zaaien, maar met een €3 per m² ben je zeker gesteld. Grasmatten vergen ook iets meer werk dan zaaien, maar daar tegenover staat dat je dit altijd kan leggen (het zaaiseizoen is feitelijk over, moest het een normale lente zijn), en dat je het na 2 weken al mag betreden.

Deze twee laatste dingen gaven voor ons de doorslag, een hele zomer zonder tuin, dat zagen we echt niet zitten.

En zo gingen we aan de slag, Bjeurn vond het al even spannend als mezelf en hij kreeg de eer om de eerste mat te plaatsen.

Bjeurn werkt

 

Ondertussen ligt hééél (onze kleine) tuin vol met gras en ben ik waarschijnlijk als enige super content met dit voze weer.

Want ik ben een beetje geobsedeerd door ons gras, Bjeurn heeft me al een sproeiverbod opgelegd !!!

En om alle misverstanden de wereld uit te helpen … neen dit is geen kunstgras (want dat schijnt iedereen te denken, nadat er van de ene dag op de andere schoon groen gras in onze tuin staat)

Ondertussen denk ik verder over de inrichting van ons tuintje. Zo wil ik zeker nog een regenton, maar kreeg ik van Bjeurn het verbod om dit prachtig ding te bestellen.

Verder moeten er sowieso nog padjes aangelegd worden (waaronder één naar de voordeur, want die 2 planken, dat is niet altijd even gemakkelijk), hebben we plannen om het terras aan de keuken uit te breiden en heeft zij me warm gemaakt voor ook zo’n vijver en zo’n boom.

Maar first things first … nu ga ik op zoek naar een vierkante trampoline.