De pH-metrie heeft uitgewezen dat Liv inderdaad, zoals we al vermoedden, reflux heeft. En nog wel behoorlijk serieus. Alhoewel reflux een ambetant beestje is, zijn we toch wel opgelucht dat we weten wat er scheelt. DE oplossing bestaat niet maar ingedikte melk, beginnen met pattatjes, medicatie, schuin beddeke (en niet een beetje schuin, maar 30 graden schuin).

Nu begrijp ik ook waarom Liv ’s nachts niet doorslaapt en overdag soms ontzettend lang in hare maxi-cosi of wipper slaapt. Het bedje stond helemaal niet schuin genoeg. In het ziekenhuis stond het bedje zo schuin dat we Liv met behulp van een laken moesten vasthangen in het bedje. Dat zullen we dus thuis ook moeten doen.

In ‘t ziekenhuis stelden ze voor om Liv en mij nog een nachtje te houden om wat uit te rusten, maar dat gaat niet, wij hebben nog veel te doen. Nen trouw in orde te brengen, een reis te regelen, een huis op orde zetten. Rusten doen we in tenerife. (Liv, de papa en ik hebben trouwens genoeg ziekenhuizen gezien de laatste tijd, ‘t kind heeft nog niet veel chance gehad in haar oh zo korte leventje ;-))

Op deze eigenste moment geeft Bjeurn Liv een papje ingedikte moedermelk. ‘t is zo dik dat Liv moeite heeft om ze binnen te krijgen, lastig karweitje