quinoa met wortel en venkel

Ik wou sowieso eens experimenteren met venkel en toen Sitre  in de commentaren enkele receptjes postte, was dit er snel uitgekozen.

Quinoa staat immers al zo lang op mijn ‘eens te proberen’ lijstje.
Ondertussen had ik de quinoa ook al in huis gehaald en had ik zelfs al een nieuw vergiet met kleine gaatjes gekocht (want quinoa moet je blijkbaar voorspoelen).
Nooit had ik echter gedacht dat dit recept thuis enthousiast onthaald zou worden.
Maar soms verrassen de kinders me toch wel.
“Mmmmm delicious”, aldus Liv
“Dat mag je nog eens maken, mama”, zo zei Vic (wat niet wil zeggen dat hij het volgende keer nog steeds zal lusten)
Maar hun wil zal zeker geschieden want dit is nen topper !!!

Stoofpotje van venkel met quinoa

  • enkele wortels
  • 1 venkel
  • 250g quinoa
  • quorn
  • sjalot, ajuin, 
  • tijm
  • laurier
  • Fetakaas – optioneel

 

  1. Wortel en venkel in kleine stukkjes snijden
  2. aanstoven ev. met sjalot, tijm, blaadje laurier,… . 
  3. Quinoa voorspoelen
  4. Na enkele minuten de quinoazaadjes erbij en water toevoegen zoals vermeld op de verpakking. 
  5. Koken tot de quinoa gaar is. 
  6. Eventueel blokjes fetakaas toevoegen op het bord.
  7. Zowel koud als warm lekker.