sperziebonen met kokos 001

Geen receptje van jullie, maar uit de krant.
De groenteburger staat niet op de foto want ‘iemand’ had de zijne laten aanbakken en de rest was al allemaal opgegeten. (Ja, zo werkt dat hier, Bjeurn moet zelf zijnen groentenburger nog bakken en wordt dan nog verplicht om zijn eten te fotograferen alvorens bij mag beginnen eten … verwennerij staat niet in onze woordenboek)

Ik had me verwacht aan een groot tragedie omtrent de boontjes. Dat is zoiezo niet zo geliefd hier thuis en dan nog met kokos.
Groot was dus mijn verbazing dat er zeer flink is gegeten. Misschien ook omdat ikzelf goed geluimd was (puur toeval hoor … niet dat er iets positiefs was gebeurd in mijn ellendige leven ;-) ) en de energie kon opbrengen om mijn kinderen geduldig te voederen tot de suikerspiegel steeg en het humeur zich rechtevenredig gedroeg.

Sperziebonen met kokos

  • 500 g sperziebonen (vers of diepvries)
  • 2el plantaardige olie
  • 1el zout
  • 2tl kurkuma
  • mespuntje cayennepeper
  • 25g geraspte kokos
  • 1el korianderpoeder
  • 3 groenteburgers (die van iglo zijn super lekker)
  • Minikrieltjes (reeds gekookt)
  1. (VERS: maak de sperziebonen schoon, DIEPVRIES: ontdooi de bonen in microgolf in een ovenvaste schotel met een beetje water en afgedekt)
  2. bak de minikrieltjes (gebakken pattatjes mmmmm)
  3. Verwarm de olie in een pan en voeg het zout, de kurkuma en de cayennepeper toe
  4. Voeg de sperziebonen toe als alles goed heet is. Roer goed door elkaar. Leg een deksel op de pan en laat 5 minuten koken. Schud de inhoud van de pan regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  5. Bak de groenteburgers
  6. Doe geraspte kokos en de koreander erbij en laat nog ongeveer 5min koken
  7. Voeg geen water toe!!!

Quote van de dag: Liv “Papa heeft gezegd dat vis ook vlees is”