Ik volg je recepten/weekmenu nu al een poos en vandaag moet het eraf: bij u kom ik nooit vanzeleven eten. Sorry.
zo zei een Rood Zwijnkonijn uit het Gentse bij mijn laatste ‘snelle kost’ recept.
En ja, daar kan ik inkomen, daar ben ik zelfs blij om …want weet je … “ik kook niet graag” en ik heb weinig tijd om door de week bezoek te ontvangen.
Hier draait het om efficiëntie … om een meer dan voltijdse baan te combineren met een huishouden van 5 en verbouwingen.
En het doel van de ‘snelle kost’ is om in een mum van tijd en een minimum van inspanning een min-of-meer gezonde maaltijd voor te schotelen, die de kinderen dan ook lusten.
Indien u wel een overheerlijke maaltijd met verse groentjes en veel liefde wil , vraag dan eens aan haar (of iemand anders met teveel tijd) of je daar mag komen eten.
Voor de rest doen wij verder met de snelle kost, de lijst met jullie recepten is nog niet volledig uitgetest, maar ons eetpatroon is al wel merkbaar veranderd. Meer diepvriesgroenten ipv vers (maar dat is geen schande want zou buiten efficiënt ook gezond zijn), tiki massala was een onbekende en is nu een klassierker, de iglo-groentenburgers zijn een hit, saus met groenten wordt door de mixer gehaald, weekmenu wordt opgesteld en boodschappen worden online gedaan.
Voor de rest zijn snelle receptjes en tips nog steeds welkom.
Hieronder nog 2 receptjes (omdat ze zo simpel zijn verdienen ze geen hele post, maar omdat bij gebrek aan inspiratie ook simpele dingen tellen mogen ze erbij)
Groenteburgers met erwtjes en patatjes
- patatten koken (in kleine stukjes, want dan zijn ze sneller klaar)
- Groenteburgers direct uit de diepvries in de pan
- Erwtjes even opwarmen in een potteke
Broccoli met amandelsnippers, chipolata en patatten
- kook broccoli en patatten (of beter nog, maar gebakken patatten met de overschot van gisteren en zorg dat je genoeg overschot hebt, niet zoals ik dus)
- bak geroosterde amandelschijfjes in de pan (zonder boter)
- bak chipolata daarna in de pan (met boter)
- doe er nog wat kerstomaatjes bij
Broccoli met amandelsnippers is njammie, spekjes passen daar trouwens ook goed bij
PS. Zusje, blijf je vrijdag eten?
haha :) niet aantrekken! Ik vind uw recepten wel goed én ik haal er soms ook mijn dagelijkse inspiratie uit ;)
iets wat ook een snel recept is (alé eigenlijk bijna geen recept), in colruyt of lidl verkopen ze van die al klaargemaakte rijst/noedels met hammetjes, ei en wat “groenten” :D dit in combinatie met nog een extra ei, een gepanneerde vis en een lekker sausje is ook om u mottig (zoals wij zeggen) in te eten.
Hela,
ik heb nog deze gerechtjes:
Spagetti met kaassaus van Miracoli met Broccoli eronder, snel klaar en de broccoli zorgt voor de extra vitamientjes en het moet gezegd, de geheime kruidenmix is zooo lekker :-)
de macaroni met kaassaus en tonijn van dagelijkse kost is super snel klaar en heel lekker (is ook het enige gerecht dat ik gevonden heb dat zo snel klaar is…)
Wij eten ook vaak Fishsticks (in de oven = minder vet) met puree en groenten naar gelang hetgeen in huis is en dat is altijd een voltreffer.
groetjes
Wat wij doen met restjes groenten, of aparte groenten uit het groentepakket, is soep maken, staafmixer erop, voor het kind er een verkruimelde boterham door (morst minder), en zelf met wat brood erbij… soms wat kip erdoor, of wat je verder over hebt…. lekker, én gezond!
Right on! Ik ben en blijf fan uw “Snelle kost”. Zeker als ik volgende terug (deeltijds) moet gaan werken, zal ik hier meer dan eens wat inspiratie zoeken. Gelukkig moet ik ’s avonds niet ook koken voor de kinderen (die eten warm op school, zalig!) maar wel voor mezelf en manlief. Want elke dag friet en pizza is ook niet zo’n goed idee…
Jullie zijn schatjes (en Mme Zsazsa ook omdat ze mij mijn opmerking niet kwalijk neemt ;-) )
Onze school heeft natuurlijk geen warm eten, jammer genoeg. want dat vind ik nog de moeilijkste aanpassing van kribbe naar school. Tijd dat ze naar ’t middelbaar gaan ;-)
Twee kinderen, een fulltime job en verbouwingen en toch nog zelf koken? In onze bouwfase stonden er hier vooral frieten, kebap en pizza op het menu ;-). Van hier uit dus niks dan respect.