Schuimpjes … ze hebben toch iets romantisch …daarom zocht ik het recept op in het kookboek van de boerinnenbond

schuimpjes

Héhé… allereerst had ik geen spuitmond, gaan kopen dan maar.

Eindelijk begonnen ging mijn elektrische klopper stuk…. dat hij raar lawaai begon te maken negeerde ik nog, maar toen de stukken plastiek eraf vlogen heb ik hem toch maar afgezet. En als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel met de hand eieren stijfkloppen … even dacht ik nog héél het goedje weg te kappen, maar dat zou iets te decadent geweest zijn. Met de hand dan maar. (Tot mijn grote verbazing was ik er best nog goed in)

Wat een smosboel zeg. De spuitmond was trouwens een beetje overbodig, veel gesmos voor een pover resultaat dat ik met een lepel ook had kunnen bereiken. (waarschijnlijk was ’t mengsel toch niet stijf genoeg)

En dan het resultaat … zoet!!! Degoutant gewoon. Ik was er zeker van dat ik me toch had vergist met de hoeveelheden suiker, maar neen … geen vergissing en na wat opzoekwerk op internet vond ik overal ongeveer dezelfde hoeveelheden.

En nu vraag ik me af … zou ik ze morgen op tafel durven zetten voor ons bezoek?

Schuimpjes
  • 4 eiwitten
  • 250g poedersuiker (maar volgende keer probeer ik het toch met véééél minder suiker)
  • vetstof

Klop de eiwitten zeer stijf (kom eventueel ontvetten met azijn en zorgen dat er zeker geen eigeel tussen het eiwit zit).
Voeg poedersuiker geleidelijk toe.
Vet de ovenschotel in.
Spuit met spuitmond het mengsel op de ovenschotel.
Laat 1u bakken op 100°C in een voorverwarmde oven.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]