Héhé… allereerst had ik geen spuitmond, gaan kopen dan maar.
Eindelijk begonnen ging mijn elektrische klopper stuk…. dat hij raar lawaai begon te maken negeerde ik nog, maar toen de stukken plastiek eraf vlogen heb ik hem toch maar afgezet. En als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel met de hand eieren stijfkloppen … even dacht ik nog héél het goedje weg te kappen, maar dat zou iets te decadent geweest zijn. Met de hand dan maar. (Tot mijn grote verbazing was ik er best nog goed in)
Wat een smosboel zeg. De spuitmond was trouwens een beetje overbodig, veel gesmos voor een pover resultaat dat ik met een lepel ook had kunnen bereiken. (waarschijnlijk was ’t mengsel toch niet stijf genoeg)
En dan het resultaat … zoet!!! Degoutant gewoon. Ik was er zeker van dat ik me toch had vergist met de hoeveelheden suiker, maar neen … geen vergissing en na wat opzoekwerk op internet vond ik overal ongeveer dezelfde hoeveelheden.
En nu vraag ik me af … zou ik ze morgen op tafel durven zetten voor ons bezoek?
Schuimpjes- 4 eiwitten
- 250g poedersuiker (maar volgende keer probeer ik het toch met véééél minder suiker)
- vetstof
Klop de eiwitten zeer stijf (kom eventueel ontvetten met azijn en zorgen dat er zeker geen eigeel tussen het eiwit zit).
Voeg poedersuiker geleidelijk toe.
Vet de ovenschotel in.
Spuit met spuitmond het mengsel op de ovenschotel.
Laat 1u bakken op 100°C in een voorverwarmde oven.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Meringues zijn idd heel erg zoet. Als ik ze maak, plak ik ze meestal tegen elkaar (2 dus) met wat opgeklopte slagroom ertussen (een beetje gezoet, maar niet te veel) en verse schijfjes fruit (aardbeien of perzikken). Mmmmm, op die manier vind ik ze wel erg lekker.
Ah ja, nog vergeten. Ik heb hier een spuitzak, maar voor meringues gebruik ik deze nooit. Gewoon met een lepel het mengsel scheppen in zo’n ring (waar je vormen in rijst ofzo kan maken, maar dan de kleinere versie) zo op het bakpapier.
Tip voor het kloppen van eiwit: probeer het in een gekoelde kom en doe er een beetje suiker bij.
Heel zoet, vind ik ook.
Maar met wat heel fijne citroenschil of limoenschil in het schuim al heel wat lekkerder voor wie niet zo tuk is op mierzoet. (Dit is een compromis tussen mijn smaak en die van mijn man.)
Ze zien er toch heel lekker uit. Zelf ben ik zot op zo’n meringues
Ik vind ook dat ze er heel lekker uitzien. Ik ben zelf niet zo dol op heel zoete dingen, maar sommige mensen wel, dus zeker aanbieden aan je bezoek, zou ik zeggen! Zeker na alle moeite…
Awel, ik heb ze vandaag nog is geproefd en ik vond ze al veel lekkerder. Ik ben waarschijnlijk al wat gewend aan de zoetigheid.
@Kristof: merci voor den tip, ik wist dat er nen truk bestond, maar ik wist niet meer welke.
awel, dit eet ik eigenlijk echt niet graag zie. Erg kunde dat niet noemen, wat dat is een caloriebommetje he:)