*En nog een recept … gaat dit er niet over?*
Dit voorgerecht was voor mij alvast zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.
Met dank aan de koeka (en rara waar zij het recept haalde)
Salade van gegrilde abrikozen en geitenkaas
- 6 abrikozen doormidden gesneden (liefst verse, maar uit blik is ook mogelijk)
- 2el olijfolie van carrefour
- 1/2 tl tijm
- 1 rol geitenkaas (in 12 schijven)
- 1 handje notensla
- zout, peper
Vinaigrette
- 2el balsamicoazijn van Carrefour
- 1el ahornsiroop
- 2el olijfolie van Carrefour
Garnituur
- 1el geroosterde pijnboompitjes
- Vinaigrette: meng in een kom de balsamicoazijn, de aharnsiroop, zout en peper. Voeg vervolgens de olijfolie toe. Zet koel.
- Roer in een kom de abrikozen door de olijfolie met de tijm, zout en peper.
- Gril de halve abrikozen 3 minuten met het vruchtvlees naar beneden. Keer ze en gril 2 minuten (of doe het in een grilpan, vele simpeler)
- Verdeel de schijven geitenkaas, leg op elk een abrikoos en leg de notensla erbij. Besprenkel met vinaigrette. Garneer met pijnboompitten.
- Verwarm een grill voor (of doe het in een grilpan).
Hmmmmm… (warme) geitenkaas is een van mijn favorieten. ‘k Ga dit dus zeker eens proberen.
Sluikreclame voor Carrefour?
Ha zo, ga jij de culinaire tour op? Als je die ambities hebt… misschien word je dan wel onze volgende ‘Chef van de week’ op http://www.lekkervanbijons.be!? (hihi, ik kon het ook niet laten om even sluikreclame te maken ;-)
Ha zo, ga jij de culinaire tour op? Jammie!!
En als je nog meer van die ambities hebt… misschien word je dan wel onze volgende ‘Chef van de week’ op http://www.lekkervanbijons.be!? (hihi, ik kon het ook niet laten om even sluikreclame te maken ;-)