Aantal stappen: 20 000

Gespot: we deden een uitgebreide studie van de kampingzwanen en kampingmuizen

Overnachting: dezelfde kamping als gisteren

Reizen met de kinderen wordt minder evident. Voor ons is het nieuw maar ouders met puberende kinderen kunnen er waarschijnlijk over meespreken. Ons Vicje vindt nog alles tof, zolang hij maar bij ons is. Bij Liv is dat niet meer het geval. Soms is alles stom en vlucht ze liever in de boeken.

Daarmee namen we vandaag een rustdag, we zitten hier immers goed.

Liv nam dat letterlijk door bijna te slapen tot de middag, wat vrij uitzonderlijk is voor onze vroege vogel. De reis was echter wel al vrij intens dus ze kan er maar deugd van hebben gehad.

Voorts vulden we de dag met frisbee (onze nieuwe hobby)

En lieten we Liv al lezend achter terwijl wij nog eens gingen wandelen (vooral Bjeurn heeft geen zittend gat)

We verwonderden ons over de lelijke poot van zwanen. Liv dacht eerst dat het kleintje een mismaakt pootje had tot we merkten dat de grote zwanen ook één zwarte verrimpelde poot omhoog hielden.

We bestudeerden ook uitgebreid het gangenstelsel van de muizen op de kamping. Hier op de kamping zijn echt veel muizen en ze hebben een heel druk onder- en bovengronds wegennet waar ze dikwijls uit komen piepen. Ze piepen trouwens met zoals zo een siliconen piepspeelgoed.

En eindelijk was het ook nog eens strandweer. (al vond Vic deze 21°C al te warm … duidelijk een zoon van zijn moeder)

Wegens gebrek aan een winkel in de buurt en geen goesting om de auto te nemen (lees daktent terug af breken, mattekes en slaapgerief uit de koffer halen, …) sloten we de dag weer af in hetzelfde restaurant. Zonder knoedels, maar met frietjes en schnitsel.

Morgen trekken we verder naar Praag. Uw ultieme tips (camping, café, restaurant, bezienswaardigheid, …) zijn welkom.