We zullen de jarige eens wakker maken!!! #6jaar #vic

  • Er is er vandaag eentje jarig. Vic is 6 geworden. Vanaf vandaag horen we nooit meer “IK HEB KAKA GEDAAAAAAAAAAAN !!!”
  • De autocontrole was ondanks mijn slecht voorgevoel een succes.
   Ik deed daar een beetje van hulpeloze vrouw (motorkap niet openkrijgen), maar dat vonden ze precies vooral charmant.
   Misschien een kleine autokeuring-tip. Je moet niet wachten tot je een uitnodiging van het keuringscentrum krijgt, op je groene kaart staat de datum vanaf dewelke je je mag aanmelden. Ik noteer deze in mijn agenda … zo heb ik ruim te tijd om mijn auto in orde te laten zetten en naar de keuring te gaan op een moment dat het me uitkomt.
  • Dit weekend oliede ik de vloer van de speelkamer in. Op woensdag zijn mijn knieën nog steeds wit, de olie zal er moeten afslijten … gelukkig is het geen rokjesweer.
  • Zondag toen we overschakelden naar zomeruur werd ik wakker voor 5u (NIEUW UUR … dus 4u oud uur), 40 minuten later stond ik van pure ellende maar op.
   Dat gebeurt me normaalgezien nooit insomnia.
  • De moment dat eindelijk alle klokken zijn afgesteld op zomertijd, dat is de moment voor een stroompanne in de hele straat.
  • Ik had 4 dagen congé en een todo-lijst vol taken. Ondertussen is er een nieuwe kamer in gebruik ‘de kinderen hebben een speelkamer’

IMG_20150401_084904

  • Mijn 10 jaar oude haardroger gaf de geest … je kent dat waarschijnlijk wel, snel oververhitten en dan na een korte tijd uitvallen. Maar ik mocht van Bjeurn geen nieuwe kopen alvorens ik hem had opengehaald om te zien of er geen vuil inzat. Wel … nadat het echt niet meer te doen was en de haardroger na 15sec al afsloeg haalde ik hem uiteindelijk open. Ik haalde al het haar eruit … en sindsdien marcheert hij weer als nieuw.

IMG_20150401_090621

 • Ik ging ook eens naar Bar Marie, ik had er immers al zoveel van gehoord. Het interieur is waw, hij geeft alvast inspiratie voor onze nieuwe salon (ooit).
  Maar het concept van eten halen was me toch niet volledig duidelijk, na een hele tijd ronddraaien aan de verkeerde kant van de toog en lang aanschuiven had ik dan toch wel lekker eten maar al koude soep.
 • Liv kan een drama van driehoekige boterhammen, terwijl toch iedereen weet dat driehoekige boterhammen veel lekkerder zijn.
 • Onze piano staat te koop. De eerste kopers zegden af want ze hadden een camion die te hoog is, een auto die te klein is, een remork waar ze niet mee durfden rijden in Brussel.
  De tweede koopster stond klaar om hem af te halen, maar ze merkten dat hun camionette een centimeter te laag was. En toen hoorde ik haar bijna denken …. ik wist niet dat een piano zo groot en zwaar is, als ik het hier niet eens weg krijg, hoe ga ik deze dan in mijn appartement op het eerste verdiep krijgen. Het zal je dus niet verbazen als we van deze dame nadien geen respons meer kregen.
  Ondertussen is er een derde koper. Voor hem moest ik filmpjes maken van het binnenwerk van de piano en ook eens spelen op de piano en nog een resem vragen beantwoorden. Hij beweert dat hij de piano komt ophalen met een verhuisfirma (dat klinkt al goed), maar ondertussen heb ik al weer lang niets meer van hem gehoord.
  Ik krijg hoe langer hoe meer zin om de piano te laten stemmen en gewoon zelf bij te houden.
  Ik heb alvast ondervonden dat het niet gemakkelijk is om van je spullen af te geraken.

 

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.