Random Snippets #22

2018-03-23T20:08:41+00:00maart 24th, 2018|Categories: Lifestyle|Tags: |14 Comments

Weer eens tijd voor de Random Snippets, ze zijn niet allemaal even interessant, maar laat ik beginnen met het plezantste

 

  • Rond 11 juni word ik weer meter, van een meisje dit keer … spannend ❤
  • Terwijl dit verschijnt ben ik waarschijnlijk wat aan het stressen, vandaag is immers D-day op loopgebied. Samen met een vriendin loop ik de Team Trail in La Roche van 27km en meer dan 1000 hoogtemeters. Vooral dat laatste baart me nogal wat zorgen.
   Het feit dat ik me al een week niet goed in mijn vel voel en dat mijn knie zeer doet, is ook niet goed voor mijn zelfvertrouwen. Anderzijds hebben we wel goed getraind en is een trail ook niet hetzelfde als een loopwedstrijd. Tijdens een trail is het toegestaan om te stappen en om even te pauzeren aan de bevoorading.
   Enfin … nu  ben ik waarschijnlijk havermoutpannenkoeken aan het eten en dat is sowieso al een goed begin van de dag.
  • Ons huis is geselecteerd als meetpunt voor Curieuze Neuzen. Ik ben echt eens benieuwd naar het resultaat, want als ik naar het werk fiets vraag ik me toch dikwijls af hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in onze buurt.
  • We hebben een nieuwe auto en dat is serieus aanpassen, hij is groot en dat is tof, want dat hebben we speciaal zo gekozen omdat ik ervan droom om daar wat korte trips mee te maken en onderweg in te kunnen slapen, maar toen ik gistereren uit de parking wou rijden zat ik helemaal blok tussen de wagen achter mij, de paal links van mij en de eveneens grote wagen die zich naast mij geplant had. Al geen goed begin, ik vraag me af hoe dikwijls ik nog ga vloeken in de wagen.
  • De vasten loopt vlot, enfin toch op het gebied van alcohol … ik kan trots zeggen dat ik al 37 dagen alcoholvrij ben en dat ik het er eigenlijk nog niet moeilijk mee gehad heb, maar dat ik toch zeker ben dat ik op 1 april het glas nog eens zal heffen op een succesvolle vasten. Het gezond eten en het 40 dagen bloggen, dat verliep wat minder goed … laten we dat deel maar vergeten.
  • Ik ben mijn eerste (enfin, eigenlijk het tweede) soloreisje aan het plannen … normaalgezien fiets ik ergens in juni naar Keulen. De route ligt al vast …. hoe ik ga teruggeraken en waar ik ga slapen dat is nog een raadsel.

  • Ondertussen heb ik al mondharmonicales n°3 achter de rug. Ben ik al beter geworden … ja!!! Ben ik al goed … neen !!!
   Mijn ultieme doel is ook de grond in geboord, ik wou zo graag de intro van Baantjer kunnen spelen (dat schoon stuk van Toots Thielemans), maar blijkbaar is dat enkel te spelen om een chromatische mondharmonica en niet op een diatonische (die ik dus heb). Wat een desillusie, zelfs de beltoon van mijn gsm was de Baantjer intro, om me te motiveren.
   Vermits ik lessen diatonische mondharmonica volg en ik ook niet van plan ben om nog een andere mondharmonica te kopen, zal ik me best gewoon een ander ultiem doel moeten zoeken. Tips zijn welkom, al vermoed ik niet dat hier veel harmonicaspelers meelezen.
  • Wij (= de kinderen en ik) verplaatsen onze tegenwoordig vaak met de step … we moeten tegenwoordig immers nogal veel in centrum Mechelen zijn op ambetante uren, en de snelste manier is soms nog met de auto tot buiten de ring rijden en dan de step uit de koffer halen en tot in het centrum steppen. En dat is feitelijk ook nog eens super plezant, al snap ik niet hoe het komt dat die kinderen veel sneller kunnen steppen dan ik.
  • Sinds ik zoveel sneakers draag heb ik een hekel  gekregen aan felgekleurde sokken met motiefkes. Gelukkig heb ik een dochter wiens voeten bijna even groot zijn als de mijne, die graag mijn sokken overneemt. Geef mij maar onopvallende zwarte exemplaren die ik in batch aankoop, wat ook gemakkelijk is om de weessokken drastisch te verminderen.
  • Ik ben weer helemaal in de ban van Roosbeef ❤

 


Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.

14 Comments

 1. Sarah 24 maart, 2018 at 07:21 - Reply

  Wij vielen af voor curieuzeneuzen en vinden dat echt jammer. Maar dan zijn anderen in de buurt geselecteerd en dat is eigenlijk prima.

  • Annelyse 24 maart, 2018 at 20:49

   Dat is wel jammer hé. Ik verschiet ervan dat er zoveel geweigerd zijn.

 2. Fien 24 maart, 2018 at 07:35 - Reply

  De tune van Free Willy? Nostalgie ?

  • Annelyse 24 maart, 2018 at 20:48

   Haha … net even opgezocht … dat is zo’ vals stukske

 3. Lobke 24 maart, 2018 at 07:56 - Reply

  Hier ook geselecteerd, ben ook heel erg benieuwd. Succes vandaag!

 4. Els 24 maart, 2018 at 09:09 - Reply

  Oh, ik hoorde nog niks van curieuze neuzen… Zouden we dan niet geselecteerd zijn? Dat zou ik jammer vinden.

  • Annelyse 24 maart, 2018 at 20:44

   Kijk eens bij je spam mail

 5. Elke 24 maart, 2018 at 10:27 - Reply

  Oh leuk voor jullie, wij werden niet geselecteerd én ik had er nochtans goede hoop op (met waar wij wonen enal)! En van de auto, dat parkeren dat leer je best snel, maar een parkeerplaats zoeken waar je in past, dat blijft een gevloek hier want met de ‘bus’ moeten wij (te) vaak blokjes omrijden :(

  • Elke 24 maart, 2018 at 10:28

   Ohja en veel succes vandaag!

 6. Le petit requin 24 maart, 2018 at 11:34 - Reply

  Proficiat met je meterschap!
  En veel succes vandaag!

 7. Kat 24 maart, 2018 at 17:00 - Reply

  Wij zijn ook geselecteerd voor curieuzeneuzen! Super benieuwd. Lang leve citizen science! We deden al mee met andere projecten ook…. zalig en het is leuk om onze interesse voor wetenschap mee te geven aan kinderen….

 8. Kaat 25 maart, 2018 at 17:49 - Reply

  Ik heb hier nog een chromatische liggen (en nog een paar andere). Toen ik kind was speelde ik ongeveer alles na op gehoor. Dat was de tijd dat ik niet van de muziekschool weg te slaan was. Op naar de zolder nu om het in een doos te zoeken. Misschien moet ik het binnenbrengen om te laten schoonmaken. Het is een Hohner. Goed dat ik ‘m niet heb weggedaan (ja, is nu wel tegen dat minimalisme). Zeker al geen 10 jaar mee gespeeld. Hoop dat hij nog toonvast is.

  • Annelyse 26 maart, 2018 at 11:01

   Amai, dat is nu eens een verborgen kantje van u (of toch een kantje dat ik nog niet kende). Zou zo’n mondharmonica vals komen te staan? En … ga je oefenen op het Baantjer themalied?

 9. Eefje 29 maart, 2018 at 08:56 - Reply

  Dus als ik int stad iemand zie steppen is de kans groot dat jij dat bent ?. Ik denk dat ik het nog niet tot het einde van de straat zou kunnen (uithouden).

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.