Weer eens tijd voor de Random Snippets, ze zijn niet allemaal even interessant, maar laat ik beginnen met het plezantste

 

  • Rond 11 juni word ik weer meter, van een meisje dit keer … spannend ❤
  • Terwijl dit verschijnt ben ik waarschijnlijk wat aan het stressen, vandaag is immers D-day op loopgebied. Samen met een vriendin loop ik de Team Trail in La Roche van 27km en meer dan 1000 hoogtemeters. Vooral dat laatste baart me nogal wat zorgen.
   Het feit dat ik me al een week niet goed in mijn vel voel en dat mijn knie zeer doet, is ook niet goed voor mijn zelfvertrouwen. Anderzijds hebben we wel goed getraind en is een trail ook niet hetzelfde als een loopwedstrijd. Tijdens een trail is het toegestaan om te stappen en om even te pauzeren aan de bevoorading.
   Enfin … nu  ben ik waarschijnlijk havermoutpannenkoeken aan het eten en dat is sowieso al een goed begin van de dag.
  • Ons huis is geselecteerd als meetpunt voor Curieuze Neuzen. Ik ben echt eens benieuwd naar het resultaat, want als ik naar het werk fiets vraag ik me toch dikwijls af hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in onze buurt.
  • We hebben een nieuwe auto en dat is serieus aanpassen, hij is groot en dat is tof, want dat hebben we speciaal zo gekozen omdat ik ervan droom om daar wat korte trips mee te maken en onderweg in te kunnen slapen, maar toen ik gistereren uit de parking wou rijden zat ik helemaal blok tussen de wagen achter mij, de paal links van mij en de eveneens grote wagen die zich naast mij geplant had. Al geen goed begin, ik vraag me af hoe dikwijls ik nog ga vloeken in de wagen.
  • De vasten loopt vlot, enfin toch op het gebied van alcohol … ik kan trots zeggen dat ik al 37 dagen alcoholvrij ben en dat ik het er eigenlijk nog niet moeilijk mee gehad heb, maar dat ik toch zeker ben dat ik op 1 april het glas nog eens zal heffen op een succesvolle vasten. Het gezond eten en het 40 dagen bloggen, dat verliep wat minder goed … laten we dat deel maar vergeten.
  • Ik ben mijn eerste (enfin, eigenlijk het tweede) soloreisje aan het plannen … normaalgezien fiets ik ergens in juni naar Keulen. De route ligt al vast …. hoe ik ga teruggeraken en waar ik ga slapen dat is nog een raadsel.

  • Ondertussen heb ik al mondharmonicales n°3 achter de rug. Ben ik al beter geworden … ja!!! Ben ik al goed … neen !!!
   Mijn ultieme doel is ook de grond in geboord, ik wou zo graag de intro van Baantjer kunnen spelen (dat schoon stuk van Toots Thielemans), maar blijkbaar is dat enkel te spelen om een chromatische mondharmonica en niet op een diatonische (die ik dus heb). Wat een desillusie, zelfs de beltoon van mijn gsm was de Baantjer intro, om me te motiveren.
   Vermits ik lessen diatonische mondharmonica volg en ik ook niet van plan ben om nog een andere mondharmonica te kopen, zal ik me best gewoon een ander ultiem doel moeten zoeken. Tips zijn welkom, al vermoed ik niet dat hier veel harmonicaspelers meelezen.
  • Wij (= de kinderen en ik) verplaatsen onze tegenwoordig vaak met de step … we moeten tegenwoordig immers nogal veel in centrum Mechelen zijn op ambetante uren, en de snelste manier is soms nog met de auto tot buiten de ring rijden en dan de step uit de koffer halen en tot in het centrum steppen. En dat is feitelijk ook nog eens super plezant, al snap ik niet hoe het komt dat die kinderen veel sneller kunnen steppen dan ik.
  • Sinds ik zoveel sneakers draag heb ik een hekel  gekregen aan felgekleurde sokken met motiefkes. Gelukkig heb ik een dochter wiens voeten bijna even groot zijn als de mijne, die graag mijn sokken overneemt. Geef mij maar onopvallende zwarte exemplaren die ik in batch aankoop, wat ook gemakkelijk is om de weessokken drastisch te verminderen.
  • Ik ben weer helemaal in de ban van Roosbeef ❤

 


Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.