Quorn op zijn Afrikaans met mango-kokossaus en koriander ... recept weldra op de blog

 

Als de man het eten uitgebreid complimenteert, dan moet het wel goed zijn, en dan mag het gedeeld worden.

Vandaag had ik verlof en deed ik het iets uitgebreider … ik koos een Somalisch gerechtje uit een bundel die hier rondslingerde en paste het recept iets aan.
Quorn in plaats van kip, omdat ik de kip blijkbaar was vergeten kopen.
Quinoa in plaats van rijst, omdat de dochter niet bijster zot is van rijst en het hele gerecht al vrij experimenteel was voor kieskeurige kindermondjes.

Kip in Mango-kokossaus met koriander

  • 450 g kipfilet in blokjes (of quorn dus)
  • 2 mango’s, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 1 groene paprika, gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik kokosmelk
  • 1/2 tl komijn
  • 1tl currypoeder
  • Quinoa 
  • Optioneel zoete aardappel 
  • Olie
  • Zout
  • Limoensap
  • Verse koriander, fijngehakt
  1. Maak de quinoa klaar (optioneel kan er zoete aardappel tussen, door al een 10-tal minuten toe te voegen aan het kokende water alvorens de quinoa wordt bijgevoegd)
  2. Verhit de kokosmelk in een klein pannetje
  3. Voeg de currypoeder en komijn toe
  4. Voeg de mango’s toe
  5. Zet het vuur laag en laat rustig sudderen, tot het een zachte saus is
  6. Fruit in een beetje olie in een koekenpan de ui aan
  7. Voeg de knoflook en peper toe en bak 2 minuten
  8. Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan
  9. Voeg de paprika’s toe en laat 15 minuten bakken
  10. Voed zout toe naar smaak
  11. Serveer de quinoa, kipfilet met daar overheen de mangosaus
  12. Strooi er versnipperde koriander over en voeg wat limoensap naar smaak toe