• Dan hebben de kinderen eindelijk een eigen speelkamer … en dan spelen ze nog in hun slaapkamer. Als ik vraag waarom dan krijg ik het antwoord “Daar is teveel rommel”.
 • Bjeurn stuurde op het eind van zijn werkdag deze foto
  IMG_20150415_082729
  … met de bijhorende tekst “file”
 • Ik blokkeerde de zender “Disney Channel” op onze tv … zo’n afgrijselijke post. Tot nu toe hebben de kinderen er nog niets over gezegd en gevraagd. Ik hoop dat ze me zullen geloven als ik beweer dat ik niet weet hoe het komt dat ze die post niet meer kunnen bekijken.
  –> update: ik heb blijkbaar de verkeerde post geblokkeerd, de afgrijselijke post is den 31 – nickelodeon. Die moet ik dan binnenkort eens stiekem blokkeren. Ik heb zo het voorgevoel dat dat sneller gemerkt zal worden.
 • Ergerlijk … als je je serieus moet haasten om op tijd weg te zijn, wat schijnt te lukken … om dan op de laaste moment je autosleutels niet te vinden.
 • Als Bjeurn in het buitenland is wordt hij regelmatig aangesproken door mannen met een baard, met de mededeling “nice beard”. In den aard van de Belgen liggen zo’n opmerkingen niet, maar in Parijs was ik er getuige van dat Bjeurn werd aangesproken. En blijkbaar gebeurt dat in Amerika nog veel frequenter.
 • Ik ben een enorme fan van collect&go, maar toch heb ik de indruk dat er regelmatig producten verdwijnen uit mijn lijstjes. Ineens staat mijn shampoo of de melk er niet meer in. Wat lastig is, want ik maak geen oplijsting over mijn wekelijkse inkopen … het lijstje in collect&go is mijn kapstok.
 • Ik maakte voor t eerst cannelloni (die ene keer dat ik de cannelloni ’s voorkookte en daarna tevergeefs probeerde op te vullen buiten beschouwing gelaten).
  Heel lekker daar niet van … maar ik heb me toch voorgenomen om het niet meer te maken. Zo’n gepruts om het op te vullen en op het eind van de rit snap ik de meerwaarde van cannelloni ten opzichte van lasagne niet.
 • Witte vloeren … geven veel werk … ze zijn misschien even vuil maar dat vuil zie je wel veel sneller liggen. Nieuwe regel … geen schoenen boven. Nu nog een mooi schoenenbank voor in de gang vinden.
 • Het OCMW vraagt €1/u extra voor een poetshulp. Poetsvrouw 1 euro duurder wegens ziekteverzuim. Geen last van, dit jaar is er nog maar 2 keer een poetshulp gekomen. De andere keren waren ze altijd ziek. We hebben meer last met onze witte vloeren.
 • Onze piano is afgehaald …. en ik heb het er toch een beetje moeilijk mee. Maar wat ik wel héél sympathiek vond is dat de nieuwe eigenaar een fotoke stuurde van de piano in zijn nieuwe huis.
 • Wij hebben een lade waar we al ons klein geld in droppen. Overlaatst sorteerden we met de hele familie alle munten. En dan las ik deze post van Gerhilde … leuk idee, wij doen mee.

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.