Ik heb uit nieuwsgierigheid een Flickr-account aangemaakt voor mijn blogfoto’s. Ik was feitelijk ook eens benieuwd wat iedereen in die Flickr ziet, maar na enkele maanden gebruik snap ik dit nog altijd niet zo goed. Ik kan nog steeds niet goed navigeren tussen foto’s, tags en sets. De structuur van Flickr heb ik nog steeds niet door. Het feit dat je als niet betalende gebruiker maar 3 sets kan aanmaken, maakt het er ook niet gemakkelijker op.
Ik denk dat de grote sterkte van Flickr zijn zoekfunctie is. Je kan immers gemakkelijk (grote) afbeeldingen over een bepaald onderwerp zoeken in de algemene database.

Voor een selectie van mijn persoonlijke foto’s gebruik ik picasa (een google toepassing). Dit vind ik in elk geval veel overzichtelijker (dat ik een google-fan ben heeft er misschien ook iets mee te maken).
Maar wat het allermooiste aan Picasa is, is toch de gezichtsherkenning. Via gesofisticeerde software haalt picasa de gezichten uit je foto’s en kan je deze héél gemakkelijk taggen.
Ik denk dat ik op een kwartiertje de eerste 700 gezichten in mijn albums getagged had. Want de software ziet ook gelijkenissen tussen de gezichten en je kan deze in batch taggen. Als je gmail hebt, koppelt hij deze personen ook nog eens aan je gmailadresboek. Knap, echt héél knap.

Ook een aanrader (van Tom) om foto’s te bekijken is de firefox plugin “Cooliris“. Dit is een visueel mooie en handige manier om snel door foto’s te gaan. En dit is ook compatibel met Picasa, Flickr, Facebook en andere