Pasta met erwtjes en gerookte spekjes

Al enkele dagen zeer gemakkelijk eten gemaakt en het eind is nog niet in zicht, jullie hebben massaal receptjes gepost (blijven doen, blijven doen) … ik kan dus nog een paar maand voort denk ik ;-)

Ondertussen heb ik al 2 keer online inkopen gedaan en dat blijven we doen, wel ben ik van plan om eens wat af te wisselen tussen colruyt en carrefour, maar ondertussen ben ik het carrefoursysteem al zo gewend dat ik geen zin heb om alles bij colruyt weer uit te pluizen.

Zo gemakkelijk  (en zeker voor iemand die inkopen doen bovenaan de lijst met hatelijke huishoudelijke taken heeft staan) … de site is zeer goed opgebouwd, een aparte parkeerplaats (die naar ’t schijnt wel altijd vol staat), een aparte kassa (waar niemand van het personeel weet wat dat online shoppen juist inhoudt), punten worden automatisch verrekend en de barcodes met kortingen moet je niet meer voorleggen (denk en hoop ik). Maw … gemakkelijk, maar ’t moet nog wel wat ingeburgerd worden bij ’t personeel …

Soit, dit recept is van fie (naar Jamie Oliver). Ik heb het een beetje aangepast omdat ik vond dat ik te weinig erwtjes en teveel pasta had

Het was inderdaad zeer lekker (zeker met de munt).  Maar omdat Liv de erwtjes niet lust zou ik volgende keer erwtjes en worteltjes toevoegen ipv enkel erwtjes

Pasta met erwtjes en gerookte spekjes

  • 300 g pastaschelpjes (droog gewogen)
  • 200g gerookte spekblokjes
  • 400g diepvrieserwten (ik gebruikte erwten uit blik … gaat even goed)
  • 1 bosje munt
  • room
  • 150 gr Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  1. pasta koken
  2. spekblokjes bakken, diepvrieserwtjes bijdoen met een beetje room laten pruttelen
  3. munt snijden. parmezaan raspen,
  4. Meng alles goed door elkaar en werk af met de kaas
  5. Giet de spirelli af en meng met de saus.

Kan in de microgolf gemaakt worden (de tupperware-truc) en zelfs op een gewoon vuur binnen de 20 minuten klaar

En als dessert maakten Liv en ik deze taart
Het-Dagelijkse-Brood-Chocoladetaart
Taart

  • Gewone ronde bakvorm
  • 125 gr boter
  • 125 gr chocolade
  • 2 eieren
  • 170 gr suiker
  • 75 gr bloem
  • snuifje zout
  1. Oven voorverwarmen op 180°
  2. Boter en chocolade smelten.
  3. Eieren en suiker loskloppen.
  4. Het chocolademengsel iets laten afkoelen en onder het eimengsel roeren.
  5. De bloem er onder mengen tot je een glad mengsel hebt.
  6. Vorm bekleden met bakpapier (of met boter en bloem) en alles er in gieten.
  7. 25 min in de oven zetten, de bovenkant moet gedroogd zijn maar in het midden mag het nog klef zijn.

Chocoladelaagje

  • 75 gram chocolade (volgens mij is 50 meer dan genoeg)
  • 10 ml room
  1. Breek de chocolade in stukken en doe alles in een ovenbestendig kommetje.
  2. Zet dit in de oven wanneer de taart er uit komt.
  3. Haal de taart uit de vorm, haal het kommetje uit de oven, roer, voeg de room toe (voeg wat meer toe als u de taart in de koelkast gaat bewaren), roer goed en giet op de taart in een niet te dikke laag.
  4. Giet melk bij de eventuele overschot, roer en geef aan uw kinderen.
  5. Laat de taart afkoelen.