Pakjes laten leveren, kan soms verrassend zijn.
Eens worden ze aan de buren gegeven, dan weer staan ze aan de achterdeur, soms aan de voordeur en vandaag vonden we een pakje ‘in het kot’.
Dit was geen bestelling waar ik op wachtte, en ‘het kot’ is ook geen plek waar ik dagelijks kom, dus geen idee hoe lang dit pak er al stond.

Overlevingskit voor de black-out

 

In de bewuste kartonnen doos zat deze ‘overlevingskit’, zodat ik en mijn familie voorbereid zijn op een black-out.

Een pillamp, een draagbare batterijlader, een herbruikbaar hot-pack, een dekentje, een isostar-reep en een brochure met tips voor de black-out.

Schone promotiestunt, dat moet ik wel nageven, maar eigenlijk moet ik toch wel lachen met héél dat black-out gedoe.

Over de black-out en het afschakelplan is al zoveel geschreven en gepraat, maar voor de impact op mijn gezin heb ik niet zoveel schrik.

Mijn stiefbroer en zijn vrouw die in New York woonden, vertelden overlaatst over de naweeën van de orkaan Sandy in New York in 2012.
Een groot deel van New York (gelukkig niet het hunne), heeft een week zonder stroom gezeten. En niet enkel zonder stroom, maar als gevolg daarvan ook zonder stromend water.  Niet handig, als je op de 33e verdieping woont waarvan de lift niet meer werkt.
Geen stromend water betekent trouwens ook … de WC niet meer kunnen doorspoelen (om maar iets te zeggen)

Bij ons zal het dus allemaal wel meevallen, waarschijnlijk merken we niets en misschien gaat de stroom er ’s avonds eens voor 3 uur uit.
Dan steken we een kaarsje aan en eten we bokes en koude restjes in plaats van een versbereide warme maaltijd.
Dan hollen we onszelf eens niet voorbij om iedereen op tijd bij zijn naschoolse activiteit te krijgen, en hangen we eens niet de hele avond voor de tv.
Neen … dan kruipen we in de zetel onder een dekentje (of onzen dons), pakken we een pillicht en lezen we elkaar boekjes voor.

Het klinkt al bijna aanlokkelijk.