Afstand 44 km – Hoogtemeters 536 – Bestemming Torremolinos (Spanje) – Overnachting camping Torremolinos

In ons hoofd hebben we meestal wel een plan … maar op reizen zoals deze, waar we de overnachtingen niet op voorhand vastleggen durft het plan in ons hoofd wel eens afwijken van de werkelijkheid.
Ons plan was een rustige dag, waar we profiteren van het mooie weer (want vanaf overmorgen wordt het een pak minder mooi). 


Na een dag, waarin we al laat vertrokken (want de Duitse buurman boodt ons nog een warme chocomelk aan, en we zeggen altijd ‘ja’), met een lange lunch aan het strand, gesprekken met nieuwsgierige passanten en nog een flinke pauze aan een strandspeeltuin meldden we ons om 16u aan bij de camping.  Groot was onze verbazing dat we niet welkom waren … enkel caravans en mobilhomes mochten er staan. Tenten mochten enkel staan als je ook een caravan had.
Zielig doen in ons beste Spaans … de niños ter sprake brengen en zeggen dat 20 km tot de volgende camping ver is met de bicycletta’s hielp niet  … geen uitzondering voor ons.

Naar goede gewoonte was Liv teleurgesteld (ik ook hoor) en begon Vic te jubelen “Jeuj, weer een nieuw avontuur, daar gaan we niet van sterven!!!”

En inderdaad … eens de knop gedraaid was viel het allemaal wel mee. We fietsten 22km en kwamen nog voor het donker terecht op de volgende camping, die ook gezellig vlak aan de A-7 ligt.
We moeten wel wat op onze tellen passen want we hadden al ruzie met onze buurvrouw toen we verkeerdelijk aannamen dat we haar wasdraad, op de scheiding van onze percelen, wel even mochten gebruiken om onze slaapzakken even op te hangen. Dat mocht dus niet!!!

Random snippets 

  • We hebben er de gewoonte van gemaakt om iedereen die vraagt of hij een foto van ons en onze fietsen mag trekken, ook te vragen of hij een foto met ons toestel wil trekken. Misschien komt er ooit wel eens een pareltje uit … deze alvast niet 
  • WCpapier moet ook gekocht worden … vandaag was de minimumverpakking weer per 12 rollen !!! Onze fietszakken zitten bijgevolg weer vol met rollen WCpapier.
  • Vandaag zagen we niet enkel Afrika  (spreekt nog steeds tot de verbeelding), maar ook de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada … wat we ook ongelooflijk cool vinden  (de jongens willen al gaan skiën)

  • Precies echt… de olifanten