Tijdens onze Tour d’Europe zijn we dikwijls gastvrij ontvangen en ongelooflijk verwend geweest. Ik vind het naast tof, ook héél verrijkend om even deel te kunnen uitmaken van een ander gezin en te ervaren welke gewoontes er daar zijn.
Sommige daarvan nemen we sowieso mee, waaronder deze nicecream (of gewoon chocoladepap) die mee op de ontbijttafel stond bij Lobke en haar gezin.
Alvast een hit hier, al heb ik wel moeten ondervinden dat het belangrijk is dat je de banaan is kleine stukjes en niet in grote brokken invriest … uw blender zal u dankbaar zijn.
Chocoladepap
- havermout
- wat cacaopoeder (niet uit de gele doos)
- 2 bevroren bananen (goed rijp, schil verwijderd en in kleine stukjes ingevroren)
- een beetje kokosolie
- blender
- Laat de bananen even wat ontdooien
- Mix alles samen in de blender
:-), hier ook nog altijd een hit. Ik vind dat nu wel wat te koud, maar de kinderen duidelijk niet. Die nicecream kent trouwens heel wat varianten. Ideaal ook als vervanger van een gewoon ijsje, zo hebben ze meteen ook hun fruit binnen.
Ook ideaal als ontbijt voor een duurloop vind ik
Ik zit hier met een serieuze kokosallergie en vraag me af door wat je dat eventueel kan vervangen? Heeft de kokosolie veel invloed op de smaak of het is puur een gezonde vervanging van andere olie?
Ik zou dat gerust durven vervangen door een andere vetstof, of zelfs durven weglaten