Alhoewel ik de kerstperiode héél gezellig vind, heb ik een dubbel gevoel bij al die kadotjes, de Sint is nog maar net langsgekomen en we hebben thuis al zoveel !!!

Al jaren zijn we wat zoekend naar een oplossing, zo was er een jaar dat we allen een flanellen dekbedovertrek kregen (een zaligheid) en zo was er ook een jaar dat iedereen van het gezin iets voor in het huis kreeg (een lichtarmatuur bijvoorbeeld). Vorig jaar waren we onderweg en waren kadotjes sowieso geen optie en toen ontstond een nieuw idee … als kado gaven we een bedrag aan het goede doel, daarvoor kozen we toen de oprichting van een pelgrimsherberg door vrienden die we onderweg hadden ontmoet. De kinderen hadden daar zoveel deugd van, dat ze vroegen om dit het jaar nadien terug te doen.

Dit jaar pakten we het nog iets ludieker aan, elk gezinslid koos een goed doel en de verdeelsleutel werd bepaald door een gezelschapspellekesmarathon met onze favoriete spellekes.

Het is algemeen bekend dat gezelschapsspellekes nooit gezellig eindigen ten huize Annelyse, maar we slaagden er relatief goed in de crisissen te negeren.
Ik was trouwens zo dankbaar dat de dresscode “trainingsbroek” was en dat we ons er ook cullinair gemakkelijk hadden van af gemaakt met de chipsschotel uit “Honger” dat mijn kerst al niet meer verpest kon worden.

Als goede doelen kozen we trouwens Veeweyde, Artsen zonder grenzen en MS liga uit … de kinderen waren het er unaniem (gebeurt anders nooit) over eens dat Veeweyde het schoonste doel was en Vic pakte ook nog eens de overwinning !!! Hoera voor Veeweyde en mijn excuses aan de MS liga dat genoegen moet nemen met het kleinste aandeel.