Uit nieuwsgierigheid en onder het moto, “je moet bijblijven” heb ik me lid gemaakt van de bekendste netwerksites en gebruik gemaakt van hun tools en gadgets. Van linkedin (mijn eerste kennismaking met netwerksites en ondertussen al een beetje in onbruik geraakt) en Facebook was ik al lid, maar je moet alles een kans geven hé.

Van Twitter weet ik begot niet wat ik ervan moet denken. Ik weet zelf niet wat ik ermee zou moeten doen. Na het checken van mijn yahoo-adresboek blijkt zelfs dat ik niemand ken op Twitter. Tot dusver mijn geTwitter.

Netlog lijkt me inderdaad een soort facebook maar voor jongeren, waar ik mezelf dus niet meer bij tel. Het lijkt me ook helemaal niet zo gebruiksvriendelijk als facebook, maar misschien ben ik bevooroordeeld.

In facebook heb ik me ook een “blog netwerk” aangemaakt, waar je lid van kan worden (zie ook onder de tab Extra’s) Wat zijn de voordelen, wederom geen idee. Maar ik doe maar op.

En ten laatste heb ik google friend connect geïnstalleerd op mijn blog. Normaalgezien zou hieronder een sign-in gadget moeten verschijnen, maar om één of andere reden werkt het ding toch niet zo goed. Alhoewel de site beweert dat het zeer eenvoudig te installeren is, lukt het mij blijkbaar niet. Met een onzichtbaar gadget is het ook moeilijk om de bedoeling van dit ding te achterhalen. Ach ja, ik laat het voor wat het is en tips hieromtrent zijn altijd welkom.


Dit waren mijn nieuwe ontdekkingen in de wondere wereld van de netwerken. Of ik met mijn nieuwe vondsten iets zal doen tracht ik te betwijfelen, maar kom, ik ben toch al niet onwetend meer.