Omdat wij volop in de verbouwingen zitten kreeg ik van Joke van Talking Heads de kans om een warmteverliesmeter van Black&Decker te testen. Wil je meer hierover weten, bekijk dan eens het filmpje hieronder.

Hiermee kan je op een eenvoudige manier warmte- en koudeverlies in je woning opsporen. Ik ben eens benieuwd wat dat bij ons zal geven, voorlopig is het althans niet de meest energetische woning … ongeïsoleerd dak, ramen met enkel glas, gaten in de muren en een kruipkelder met luchtstroming.

Ik vrees echter wel dat dit toestelleke pas echt goed zijn nut zal bewijzen vanaf er een groot temperatuursverschil tussen binnen en buiten is … wat ook inhoudt dat we een werkende chauffage zullen moeten hebben… er moet dus nog veel gebeuren (tegen die tijd maak ik eens een uitgebreid verslag)

Over verbouwingen gesproken … binnenkort zal ik ook eens een update doen, of jullie geloven nog dat ik enkel maar op mijn luie kont zit.