Marie Kondo blijkt een blijver, mijn kleerkast is nog steeds netjes en overzichtelijk en op de Marie Kondo manier, maar dat is niet het enige dat ik van haar leerde.

Marie Kondo zegt immers ook dat je elke avond je handtas moet leegmaken en het gerief in een schuif leggen.
Ik moet toegeven, in ’t begin vond ik het vreemd … maar ik zag er wel enkele voordelen in. Ondertussen ben ik helemaal gewonnen voor het idee van die schuif.

Ik sleur geen nodeloze dingen mee, van handtas wisselen is gemakkelijk, ik geraak geen dingen kwijt die ik uiteindelijk in een andere handtas terug vind, ik ga veel op stap zonder handtas want ik kan het hoogstnoodzakelijke er gemakkelijk uit pikken.

Zo ga ik niet meer constant op stap met mijn moleskine, met mijn tikkaart van ’t werk (in ’t weekend), …
En als ik vlug naar de winkel moet, dan steek ik mijn portemonee in mijn winkeltas … geen handtas voor nodig.

konmarischuif

Dit is de inhoud van mijn schuifje, een handtas heb ik vandaag niet in gebruik, die staan uitgestald op mijn kleerkast en gebruik ik als ik ze nodig heb.

2016-01-06_11-11-01

Verder maak ik er ook een gewoonte van om altijd mijn jaszakken en broekzakken leeg te maken, en de dingen direct op hun plaats te leggen. Daardoor geraak ik echt wel minder dingen kwijt … alles heeft zijn eigen plek, weg met de zwervende voorwerpen.
Enkel mijn gsm … die durft nog wel eens rond te slingeren (meestal niet ver van waar ik me bevind)

In elk geval … ik ben dus helemaal gewonnen door de schuif … want zo’n schandalen die komen de laatste tijd niet meer voor.

Nu hoop ik dat de zin voor orde zich ook in andere aspecten in mijn leven gaat doordringen, mijn buro op ’t werk bijvoorbeeld.
Maar met systematisch minder spullen in huis komt daar stap voor stap beterschap in.