Macaroni staat bekend als zeer kindvriendelijk en inderdaad … ’t viel in de smaak
aldus Vic *dankbaar* … “Mama, bedankt dat je zo lekker gekookt hebt”
ik merk een klein trauma, sinds ik weiger nog rekening te houden met wat de kinderen al dan niet lusten.

Macaroni had ik al in jaren niet meer gemaakt, de kinderen wisten zelfs niet wat dat was.
Wat ik me niet meer herinner is, wat je nu eet als groeten bij macaroni. Uit mijn kindertijd meen ik me te herinneren dat dat een groenteloos recept is (mijn mama mag me corrigeren als ik fout ben).
In elk geval … groenteloze recepten zijn niet meer van deze tijd, dus ik maakte er een slatje (met veel wortel en komkommer, want dat is dan weer de enige rauwkost dat Vic lust) bij.

Deze is alsook voor herhaling vatbaar en komt dus mee op mijn receptenlijst.

Macaroni met ham en kaas

  • 300g macaroni
  • 200g gekookte ham in blokjes
  • 75g bloem
  • 200g gemalen kaas (+2el kaas om af te werken)
  • 75g boter (+1el om mee af te werken)
  • 1l melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • groentjes (slaatje rauwkost)
  1. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij. Roer glad en laat kort opdrogen op het vuur.
  3. Leng de blonde roux in en straaltje aan met de melk. Roer voortdurend. Breng langzaam aan de kook en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is. Laat ze 2 minuten zacht doorkoken.
  4. Strooi er, van het vuur af, de kaas bij. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Giet de macaroni af en vermeng ze meteen met de kaassaus. Voeg er de hamblokjes aan toe. Schep het mengsel in een ovenschaal.
  6. Bestrooi met kaas en beleg met vlokjes boter. Zet 15 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven.
  7. Serveer er rauwkost bij