Onder het moto, gebruik eens een exotisch(er) ingrediënt … maakten wij ahornsiroopcake.
Ahornsiroop alias Maple Syrup of Esdoorsiroop, deze keer gekregen van 2 Globetrotters, maar ook in de betere supermarkt te vinden.
Ik zou u nog een foto van het eindresultaat willen laten zien, maar dat is allemaal op … voornamelijk door Tom die beweert geen cake te lusten (en die ik al veel te lang niet meer heb vermeld op deze blog).
In elk geval, het resultaat is een donkere smeuïge cake, met een apart smaakje … iets tussen peperkoek (dat ik niet lust) en speculaas, iets minder zoet ook dan een gewone cake.
Zeer lekker … en niet enkel voor de liefhebbers want iedereen hier thuis kon het beamen.
Onze ahornsiroop is echter nog niet op, dus er zullen nog wel recepten met dit ingrediënt volgen.
Cake van ahornsiroop
- 350 g bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 300 ml ahornsiroop (maple syrup)
- 125g zachte boter
- 125ml melk
- 1 tl zout
- Oven voorverwarmen op 160°
- Doe bloem, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom
- Voeg ahornsiroop, boter en melk toe
- Meng tot een gladde massa
- Voeg de eidooiers toe en meng verder
- klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder de massa
- Voeg het beslag in een beboterde cakevorm
- Bak de cake gedurende 60min goudbruin en gaar.
Was de cake op voor je er een foto van kon maken? ;-) Het is wel een prachtig blik waar die maple syrup in zat. Voor zover ik weet vind je dat hier alleen in van die ordinaire flesjes.
Geluksvogel dat je zo maar een blik maple syrup kreeg! Vorige week maakte ik deze appeltaart met maple syrup-glazuur (maar dan zonder maple syrup, want die had ik niet): http://weblogs.nrc.nl/thuiskok/2010/10/25/appelen-vliegen-om-je-oren/
Mét is die waarschijnlijk nog lekkerder.
Zo exotisch is maple syrup nu ook weer niet.
In the US of A wordt dat gegeten zoals wij confituur op een boterham doen…
Is trouwens heel lekker op pannekoeken.
Je moet zeker eens het recept zoeken voor american pancakes – dat zijn van die kleine dikke sponzige pannekoeken waar het sponzige het resultaat is van stijf geklopt eiwit… Snel klaar!
Deze serveren als ontbijt met klein klontje boter en overdosis syrup en je dag is goed begonnen!
Haha Tom, ik wist dat ik gepakt ging worden op de titel ;-)
Ik heb je recept geprobeerd. Zo simpel en zooooooooooooo lekker. Een vriendin van mij is diabetici patiente, ik ben es benieuwd of ze nu van mijn baksel gaat proeven (want ik weet nooit wat te maken voor d’r).
Ik zou wel een foto kunnen trekken maar dat gaat op niks trekken want de helft is idd al op :)