Ahornsiroop

Onder het moto, gebruik eens een exotisch(er) ingrediënt … maakten wij ahornsiroopcake.

Ahornsiroop alias Maple Syrup of Esdoorsiroop, deze keer gekregen van 2 Globetrotters, maar ook in de betere supermarkt te vinden.

Ik zou u nog een foto van het eindresultaat willen laten zien, maar dat is allemaal op … voornamelijk door Tom die beweert geen cake te lusten (en die ik al veel te lang niet meer heb vermeld op deze blog).

In elk geval, het resultaat is een donkere smeuïge cake, met een apart smaakje … iets tussen peperkoek (dat ik niet lust) en speculaas, iets minder zoet ook dan een gewone cake.
Zeer lekker … en niet enkel voor de liefhebbers want iedereen hier thuis kon het beamen.

Onze ahornsiroop is echter nog niet op, dus er zullen nog wel recepten met dit ingrediënt volgen.

Cake van ahornsiroop

  • 350 g bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 300 ml ahornsiroop (maple syrup)
  • 125g zachte boter
  • 125ml melk
  • 1 tl zout
  1. Oven voorverwarmen op 160°
  2. Doe bloem, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom
  3. Voeg ahornsiroop, boter en melk toe
  4. Meng tot een gladde massa
  5. Voeg de eidooiers toe en meng verder
  6. klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder de massa
  7. Voeg het beslag in een beboterde cakevorm
  8. Bak de cake gedurende 60min goudbruin en gaar.