Eén van de voordelen van een blog, is dat je soms al eens een uitnodiging krijgt.

SAM_4126

Zo kreeg ik (en mijn hele gezin) het aanbod om eens op scheepsbezoek te gaan op de MSC Lirica die in Antwerpen aanmeerde. Voor de kinderen was er een schattenjacht voorzien en voor ons wat uitleg en een rondleiding, gevolgd door een lunch. Ik was wel eens benieuwd naar zo’n cruiseschip en naar zijn love boat-gehalte*.

De aankomst in Antwerpen was alvast impressionant, ik weet niet of ik al ooit zo’n groot schip gezien heb, maar ik ben er wel zeker van dat ik er nog nooit zo’n grote boot heb betreden. Waarop onze gastheer fijntjes vertelde dat dit hun kleinste schip was (maar dat de andere Antwerpen niet binnenkunnen)

Wij werden bij het bezoek ingedeeld bij de pers, wat wel grappige conversaties opleverde.

Waarvoor schrijf jij? Ik heb een blog. Ah… en heb je een visitekaartje? Neen, zo’n professionele blogger ben ik ook niet, ik heb ook nog een voltijdse job. Ja? wat doe je dan? Fabrieken bouwen. Oh, da’s iets totaal anders *interesse weg*
Waarvoor schrijf jij? Ik heb een blog. Ah, ken jij ‘ysabje‘?

 

SAM_4116

SAM_4109

Untitled

Untitled

 

De bedoeling** van MSC was om de cliché’s te ontkrachten, nl. een cruise is duur, voor oude mensen en niet kindvriendelijk. Het is echter niet echt gelukt om ons helemaal warm te maken voor het concept ‘cruise’ (alhoewel ik moet zeggen dat het toch iets heeft ‘dobberen op het water’).
Maar even een resumé van wat we daar geleerd hebben

  • een cruise kost blijkbaar gemiddeld €800 per persoon en je moet in je achterhoofd houden ‘hoe groter de boot, hoe goedkoper de reis’.
  • De gemiddelde leeftijd op de boot is 50 jaar, wat niet zo jong is, maar ze beweren wel kindvriendelijk te zijn.
  • Toch vrees ik dat mijn kinderen niet zo populair zouden zijn op zo’n schip … Vic kreeg toch al een vieze blik toen hij bij het buitengaan een bordje omver zwierde, en op restaurant gaan met mijn kinderen vind ik nooit zo ontspannend (en ik ben er vrij zeker van dat de medepassagiers dat ook niet zouden vinden, zeker de 50+ niet)
  • Ik had trouwens ook schrik dat mijn kinderen tussen de railing gingen vallen (dat dek ligt ook echt hoog boven het water)
  • oktober is cruisemaand (lees promoties, waarschijnlijk omdat dat een héél onaantrekkelijke maand is om met een boot te gaan reizen)
  • toen de boot in Antwerpen aanmeerde (rond 9u) kon ook Gent bezocht worden, de passagiers moesten echter om 15u al opnieuw inschepen. Niet veel tijd om te citytrippen dus.
  • de lunch is me zeer goed bevallen
  • een schip betreden is vergelijkbaar met op de vlieger stappen, je moet ook door de metaaldetector en de sjakosh moet ook door de scan.
  • fitnessruimte, welness, kapper, casino, theaterzaal …. het is er allemaal
  • Voor nog meer info en betere foto’s kan je eens op deze blog gaan kijken, want ik was niet de enige blogger met een invitatie.

Nadien probeerden we nog een kleine city-trip Antwerpen, en toen kwam het absolute dieptepunt van de dag.

Het dieptepunt van de dag #citytripje
Ik voelde me ineens terug een jaar in de tijd gekatapulteerd toen zo’n dramatische toestanden zich op zeer geregelde basis voordeden.

 

* Ik moet zeggen, het love boat-gehalte was groot, overal bling, bling … enkel de passagiers waren wat minder flitsend als in de serie.
** Het is me jammer genoeg niet gelukt om voor jullie een give-away te versieren, maar ik heb het alvast geprobeerd … ’t is zo goed of ge ’t gehad hebt hé.