Ik altijd gewild dat mijn kinderen naar een kribbe zouden gaan omdat er in een kribbe meer algemene controle is.
Een onthaalmoeder vond ik maar niets, je weet immers nooit hoe het er bij iemand, die je eigenlijk niet kent, thuis aan toe gaat en wat er gebeurt als er niemand bij is.  Waarbij ik niets slecht wil zeggen over onthaalmoeders, want het merendeel doet het fantastisch, dat weet ik wel.

In elk geval, Liv zit nu dus in de kribbe en over ’t algemeen zijn we ook héél content. Maar het volgende artikel over onze kribbe in de krant brengt me toch wel wat behoorlijk van mijn stuk. Een korte samenvatting van het artikel.

Eén van de kinderverzorgsters heeft een klacht ingediend bij ‘Kind en Gezin’ wegens grensoverschrijdend gedrag. Enkele verzorgsters zouden kinderen op de mond slagen, hevig door elkaar schudden en hardhandig eten in de mond proppen. Toen de verzorgster dit melde aan de directie en de vertrouwenspersoon werd er geen gehoor aan gegeven. Daarna is de verzorgster naar ‘Kind en Gezin ‘ en naar de vakbond gegaan en ondertussen ook opgestapt.
Nu blijkt de vakbondsmilitante die ook in onze kribbe werkt en de verdediging van de verzorgster op zich nam, na 40 jaar dienst (en op enkele maande van haar pensioen)  ineens overgeplaatst wordt.
De sfeer op onze kribbe zou te snijden zijn en de helft van het personeel zou inderdaad vinden dat er grensoverschrijdend gedrag is geweest.

Ik moet zeggen dat ik me hier helemaal niet goed bij voel, ik moet er niet aan denken dat ze Liv dooreen schudden of slagen. Zo voeden wij onze kinderen niet op, en ik wil ook niet dat anderen dat doen. Langs de andere kant weet ik natuurlijk ook niet wat ik hier allemaal van moet geloven.

Ik weet enkel dat ik hier wel meer uitleg rond wil en dat ik Liv daar maandag niet graag zal achterlaten.