Afstand 20km – Hoogtemeters 33 – Overnachting Campingplatz der Stadt Köln

Nog 20 km moest ik de laatste dag fietsen tot Keulen en daar zou ik Vic, Liv en Bjeurn treffen op de camping in Keulen. Ik had nog de tijd voor een uitgebreid ontbijt met zicht op het meer waarbij ik me even in Zweden waande, een meer met een strandje en picknickbank en verder helemaal omgeven door bos, enkel het ontbreken van een steiger liet vermoeden dat ik elders was.

Ik had verwacht dat de laatste 20 kilometer van de rit wel minder mooi zouden zijn vermits ik in meer verstedelijkt gebied kwam, maar ik verschoot nog van de route die grotendeels verkeersvrij was, Duitsland is feitelijk ook wel een tof fietsland.

Héél ruim op tijd kwam ik op onze camping aan, zodat ik nog genoeg tijd had om onze citytrip Keulen wat te plannen en me wat voor te bereiden op het weerzien met mijn man en de twee ruziemakers.

Geen gewone tent voor ons dit keer maar een daktent op onze auto !!! En zo sliepen Liv en Vic op de auto en Bjeurn en ik erin. Plezant, zeer plezant !!!

In Keulen spraken we nog af met een Italiaanse vriendin die we verleden jaar leerden kennen en die nu verhuisd was naar Keulen. Ik blijf het een wondere wereld vinden, de wereld van het internet, want zonder instagram hadden we elkaar waarschijnlijk nooit meer gezien.

 

 

 

Voorts heeft Keulen mijn hart niet volledig weten te veroveren, maar we hebben de beroemde Dom gezien, we hebben worst gegeten en rondgewandeld in het Belgische kwartier en in de oude stad. We hebben het wel jammer genoeg niet horen donderen, maar het heeft wel gigantisch hard geregend, natuurlijk net toen wij op een terrasje aan het eten waren.

Bijna bracht ik een flesje Eau De Cologne mee, die me zo herinnert aan mijn meter die ons vroeger altijd een zakdoekje gaf besprenkeld met wat van haar Eau De Cologne, ook waren we ongelooflijk gecharmeerd door de winkel van Victorinox met alle soorten zwitserse zakmessen … tja, dat heb je met trekkers.

 

Het straatentertainment wist ons te charmeren, we zagen we een gigantische tekening van een ijsbeer op een smeltende ijsschots, maar het grappige was dat de kunstenaar zo blauw zag als zijn tekening door al zijn krijt en er was een straatkunstenaar die gewoon landsvlaggen op de grond tekende zodat je geld kon leggen op het land van keuze, simpel idee maar slim gezien was want hij haalde veel geld binnen. Ook stond er een groep mensen van “Anonymous for the Voiceless” op het plein, met allemaal gruwelijke dierenbeelden bv. over kipkwekerijen waarbij de kleine haantjes worden getrieerd en vermalen, …. De kinderen waren onder de indruk en Bjeurn blijkbaar ook want hij heeft zich voorgenomen om binnenkort eens een vegan week te organiseren, waarbij hij de menu zal opmaken en de inkopen doen. Ik ben eens benieuwd hoe dat ons zal afgaan, ik verwacht bij mezelf vooral een gemis aan yoghurt.

Het is plezant om een fietsreisje af te ronden met een citytrip, maar het is wel zonde om een citytrip te doen op een zondag, zeker als je in de vitrine van een gesloten winkeltje een ketting tegenkomt die als 2 druppels water op je man lijkt.