Voor vandaag staat er nog een tipke gepland … een quiztip.

Nog net voordat we morgen allemaal kerstavond gaan vieren … want is het niet tof als je de avond wat kan breken met een ludieke activiteit.

Feitelijk heb ik een hekel aan quizzen, officieel omdat ik al genoeg nadenk, maar de echte reden is dat ik me niet graag dom voel. Ik was dan ook niet zo enthousiast toen mijn leraar de laatste dag voor de vakantie inzette met een quiz(dat ik de oneliners uit Star Wars niet van buiten ken helpt ook niet).

Maar ’t was dus zo plezant dat ik ’s avonds samen met Liv meteen zelf een exemplaar maakte om op ons eerste familiefeest te spelen.

Nodig … een laptop die je liefst kan aansluiten op de tv en een gsm/tablet/iPod of een ander toestel dat op internet kan voor elke deelnemer.
Op de site kahoot.com kan je immers een quiz samenstellen en de deelnemers kunnen via kahoot.it meedoen en stemmen op hun juiste antwoord. En de freaks kunnen nadien nog een excelleke met de uitslag downloaden.

Wij maakten een reeks van 20 vragen die geschikt is voor kinderen vanaf het eerste leerjaar. Voor ons net de geschikte lengte, net lang genoeg om de moeite te zijn, maar niet zo lang dat de kinderen (en volwassenen) verveeld geraken.

Enfin … je ziet zelf maar wat je ermee doet !!! Wij zetten op kerstavond onze traditie verder en we breken de avond dan met een wandeling door de modder.

Links

  • Op de site van kahoot.com maak je een profiel aan en daarna kan je volop quizzen beginnen samenstellen.
  • Deelnemers loggen in op kahoot.it om mee te doen
  • Op de site van ketnet zijn er enkele super leuke quizzen, waar ik wat vragen heb uit geleend.
  • Geen tijd meer? Je kan je het ook gemakkelijk maken en onze quiz gebruiken.