Dit is één van de succesrecepten van mijn mama … heerlijke hutsepot !!!
Mijn zusje, die het haar al eerder eigen maakte, garandeerde me dat dat niet kan mislukken … en inderdaad … ’t werd een succes waar zelfs mijn kinderen dol op waren. Dit wordt ook hier een klassieker !!!
hutsepot
- lamsvlees
- groenten zoals wortel, raap, pastinaak, spruiten, knolselder, selder, ajuin
- laurierblad
- tijm
- bouillonblokjes
- Aardappelen
- tijd
- Het lamsvlees aanbraden in kookpot
- Daarna groenten in redelijk grote brokken erbij voegen, goed kruiden, zeker met laurierblad en thijm, overgieten met bouillon (van een blokje) tot als het vochtig genoeg is en ongeveer een uur laten stoven/sudderen – vocht wel in het oog houden
- Dan de aardappelen erbij doen en nog een half uur of tot als ze gaar zijn laten sudderen – vocht nog altijd in het oog houden
Ook een favoriet hier! Volgens Meus schudt je best af en toe eens met de pot, zo laten de patatjes zetmeel los en dat bindt de bouillon een beetje. Dat zou ‘hutsen’ zijn en vandaar de naam hutsepot :) Spruitjes zijn daar trouwens ook geweldig in! En met gewoon groenten en patatten is het ook een wreed gemakkelijk bijgerecht.
weer wat bijgeleerd sè
Staat er toch wel een foto van een “cavalcade”schaap naast dit recept, om het geheel zeer visueel aanschouwelijk te maken! ;-)
Oh, dat was nu toch wel een beetje te grof van mij ;-)
Spijtig dat het er niet zo smakelijk uitziet… Maar allez, we zullen het eens een kans geven!
Ha .. inderdaad … de voor-foto ziet er aantrekkelijker uit
en als je dat klaarmaakt in de snelkookpan, mogen de patatjes er meteen bij en moet je het maar 20min laten sissen.
Bij ons is hutsepot snel eten.
ok, ik moet ook zo’n snelkookpan hebben
En best je bouillon/ water ofwel opwarmen vooraf of heel traag toevoegen. Anders wordt je vlees taai.
Dat bouillonblokje, is bij ons eentje (en zelfs meer dan een) van schaap (te vinden bij de betere winkels gesêcialiseerd in schapenvlees)
Als het smaakt zoals het er uitziet en de geuren zijn ook goed dat zal wel lekker worden