Dit is één van de succesrecepten van mijn mama … heerlijke hutsepot !!!

Hutsepot

Mijn zusje, die het haar al eerder eigen maakte, garandeerde me dat dat niet kan mislukken … en inderdaad … ’t werd een succes waar zelfs mijn kinderen dol op waren. Dit wordt ook hier een klassieker !!!
Hutsepot

hutsepot

  • lamsvlees
  • groenten zoals wortel, raap, pastinaak, spruiten, knolselder, selder, ajuin
  • laurierblad
  • tijm
  • bouillonblokjes
  • Aardappelen
  • tijd
  1. Het lamsvlees aanbraden in kookpot
  2.  Daarna groenten in redelijk grote brokken erbij voegen, goed kruiden, zeker met laurierblad en thijm, overgieten met bouillon (van een blokje) tot als het vochtig genoeg is en ongeveer een uur laten stoven/sudderen – vocht wel in het oog houden
  3. Dan de aardappelen erbij doen en nog een half uur of tot als ze gaar zijn laten sudderen – vocht nog altijd in het oog houden