Afstand 42km – Hoogtemeters 790 – Bestemming Melide – Overnachting Albergue Xunta de Galicia 

Toen we vanmorgen aan onze fietsen kwamen hing er een ballon aan met een lichtje dat van kleur verandert erin. Geen idee wie voor deze verrassing zorgde, maar het was wel plezant.

Bij een stop kwamen we dan eindelijk de Ierse familie tegen waar we al zoveel over hadden gehoord. Het was een gezellige bijeenkomst met de flamboyante familie die om 9u al aan de wijn en de taart zat. We kregen direct een hartelijke knuffel en verhalen werden uitgewisseld en materiaal geinspecteerd en besproken.
Vergeleken met deze moedige familie zijn wij maar luxetrekkers. 3 nachten deden ze aan wildkamperen (in een hut, een tent, onder een afdak) en 1 nacht spendeerden ze dan in een albergue, zodat ze zich konden wassen en alles opladen. De kinderen Fynn en Popy van 10 en 12 droegen hun eigen rugzak en de ouders de rest in een rugzak en op een karreke.  Gemiddeld stapten ze 25km per dag maar de laatste dag wilden ze er 50 !!!! doen. 

Altijd inspirerend, zo’n ontmoetingen. Zo zie je maar dat hoe iets zot je ook doet, en zijn altijd anderen die het extremer doen. Ik denk dat ik me hier ook ga aan troosten als ik het eens moeilijk heb … als zij op een regennacht ergens onder een afdak kunnen slapen … dan hebben wij in onze tent niets te klagen. En misschien moet ik ook meenemen dat het nooit te vroeg is voor taart en wijn (alhoewel) … of dat het soms eens wat zotter mag.
Verder was de dag rustig … we planden meer kilometers maar ik heb een slechte nacht achter de rug en voel me wat ziek. Na 37km had ik het helemaal gehad. Misschien al een chance want net nadat we stopten begon het serieus te regenen.

Op tijd in bed een een dafalgan … slaapwel