Alhoewel ik deze kerstvakantie relatief veel moet werken, genoot ik afgelopen dagen toch van een verlengd weekend in kerstsfeer.

Deze keer deden we het allemaal wat trager. We stonden elke dag wat later op.  Keken naar kerstfilms, en werden met zijn allen (terug) fan van Mary Poppins. Alhoewel ik er op het einde wat droevig van werd. Toen Mary zonder afscheid vertrok met de woorden “Practically perfect people never permit sentiment to muddle their thinking”.

mary poppins

We deden van monopoly, maar slaagden er niet in om het spel ook effectief uit te spelen. Ik was even vergeten hoe lang zo’n spel kan duren. Deze keer werd er niet gesmeten met kaarten/geld/hotels/ …. de pechvogel van het spel kon gemakkelijk worden opgekocht met briefjes van 10 (heerlijk, kindjes die nog niet zo goed kunnen tellen en die je zo gemakkelijk terug een lach op hun gezicht kan toveren).

Ook de kinderen hadden precies nood aan onthaasting.
Kinderactiviteiten beperkte zich tot een wandeling door de China Lights in de Zoo, joggen met de dochter aan een zeer gezapig tempo van 10min per kilometer (in gezelschap van onze fantasiehond), het maken van een sneeuwman.
En last but not least een wandeling op kerstavond naar 2 jaarlijkse traditie, die misschien weer net een beetje te ruig was. 2 keer water oversteken en ploeteren door doornen en modder, met 2 kinderen, een baby in draagdoek en een zwangere dame. Stoer, maar we doen het voor  de vuurwerkstokjes, de chips en de champagne.

In navolging van vorig jaar claimden we 25 december tot gezinsdag. We vierden met ons vieren en gaven elkaar nuttige kado’s.
Flanellen dekbedden waren de hit vorig jaar, dit jaar was het thema ‘iets voor in huis’.
Liv heeft nu schoon kapstokken in haar kamer (geen excuus meer voor rondslingerende kleren/pyjama’s/badjassen), Vic heeft een rendier boven zijn deur hangen (die de spoken moet verjagen) , Bjeurn heeft gekozen voor verlichting in onze slaapkamer en mijn kado, een tijdschriftenrek, zal hopelijk eind januari geleverd worden.
En zo zijn we weer een stap dichter bij een ingericht huis.

Een nieuwe traditie is ook dat er op 1 januari een korte fotocompilatie / presentatie wordt gegeven voor de familie, met de hoogtepunten van het jaar.
Niet alleen tof, maar ook een goede motivatie om onze foto’s eens op orde te brengen. Al dagen zijn we foto’s aan het synchroniseren, harde schijven aan het opruimen, filmpjes aan het bekijken en te back-uppen.
Ik veronderstel dat we morgen eindelijk klaar zijn om te beginnen aan onze selectie.

Morgen nog genieten van het laatste familiefeest en de laatste dag van mijn verlengd weekend, daarna zal de lokroep van het werk weer klinken. Maar vermits mijn 3 huisgenoten nog van een week vakantie kunnen genieten veronderstel ik dat ik nog even ‘zen’ kan blijven.