Graag gelezen is deze keer in het thema van fietsreizen.
Dit zijn mijn favorieten, maar als je nog leuke reisblogs kent mag je deze zeker achterlaten in de commentaren.

❤ Trip to China by bike. Dit is denk ik de eerste familiereisblog die ik ontdekte en hij inspireerde direct. Een blog van een moedig gezin met hun 3 kinderen al fietsend naar China. Ik heb op een avond hun blog helemaal door gelezen. Onder de indruk van het moedig avontuur met veel sneeuwdagen, met muggen/vliegenplagen, maar ook zo grappig verteld. Ik heb regelmatig luidop moeten lachen , zoals bij die valpartij waarbij er gelukkig niets aan de fietshelm was … want die was veilig op het bagagerek gebonden.

❤ Going Slowly. Deze blog bevat een schat van informatie voor fietsreizigers. Uitgebreide paklijsten en reviews, gedetailleerde databanken met aantal kilometers en uitgaven per dag, schone foto’s die de goesting om te reizen alleen maar aanwakkeren, tips over hoe de foto’s te selecteren, ….. ik heb nog veel werk om alles uit deze blog te absorberen, maar absoluut één van mijn favorieten.

❤ Travelling Two. Een blog van 2 mensen die al zowat over de hele wereld gefietst hebben, eerst zonder, daarna met kinderen. Vol met tips, verslagen en leuke foto’s. Ze schreven ook een e-book dat ik me heb aangeschaft, vol waardevolle informatie, maar dat vooral goesting doet krijgen in het avontuur.

❤ De Pedouins. Het idee alleen al, met 2 volwassenen en 3 kinderen op 1 fiets. Geweldig.

❤ Komaan trappen. Ze zijn terug in Gent na een jaar door Europa met 3 kinderen 2 pino hases en 1 weehoo. Ik heb hun avonturen graag gelezen, jammer dat ze terug thuis zijn.

 Fietsen met kinderen. De nieuwe site is online, hopelijk zal hij bruisen van de leuke verhalen.

 Blijven trappen. Zonet leren kennen in de commentaren bij de vorige post. Katrien en Wouter zijn momenteel op huwelijksreis, een fietsreis door de outback van Europa van 1,5 jaar. Hoe cool is dat.
Ondertussen heb ik al via email contact gehad met hen en hebben ze hun paklijst al doorgestuurd.
Wij blijven volgen en wie weet komen we hen onderweg nog eens tegen.

 

“Graag gelezen”

Artikels die een gevoel teweeg brengen; nieuwsgierigheid, verlangen, interesse, medeleven, herkenbaarheid, …
Artikels die me inspireren, doen lachen, nadenken, blij maken, ..
Artikels die me bijblijven