Afstand 58km – Hoogtemeters 288 – Bestemming Sahagun (Spanje) – Overnachting Albergue municipale Cluny (voormalig kerk)

Hoewel het vandaag 24°C werd, merken we dat de ochtenden zeer koud worden, we vertrokken met handschoenen en zelfs rond de middag was het nog geen T-shirt weer.

Ons wiel hield het gelukkig nog 19km uit tot bij Juanito, die naast fietsenmaker blijkbaar ook grasmaaierhersteller, brommermechanieker en manus van alles was. We waren al gewaarschuwd dat Juanito een boze man was, en inderdaad …. een lach kon er niet af, maar verder zijn we helemaal fan van hem. Op een mum van tijd stond ons wiel met nieuwe spaak en volledig uitgelijnd terug in de fiets en onze te korte reservespaken wisselden we bij hem in tegen de correcte. 

Weinig hoogtemeters vertaalden zich in goede benen. Om 14u30 stopten we al in de herberg. Deze keer een kerk waar een héél pelgrimsverdiep was ingebouwd, en onze Vic mocht zelfs, voor de eerste keer, gratis wegens zijn jonge leeftijd.
We komen onderweg weer interessante mensen met interessante verhalen tegen. Een Australiër die ons warm maakte om eens in Ijsland te gaan fietsen, een Amerikaan die ons ook doet dromen om een vouwfiets te kopen om daarop buiten Europa te gaan fietsen, en een Duitser die sinds 2004 de camino op en neer wandelt.