Voor mijn verjaardag (die nog moet komen) heb ik een iPod Classic en Shuffle gekregen. Ja, ik ben een verwend nest deze maand.

Om er muziek op te krijgen heb ik toch wel enkele dagen zitten sukkelen, maar nu is hij al met 40Gb gevuld. Niet dankzij iTunes, dat niet enkel ongebruiksvriendelijk is maar ook nog verschrikkelijk traag. Maar met Floola en volgende plugin FFpeg voor de wma-files (dankzij mijn collega en mede-gadgetfreak Kristof leren kennen).

Floola is een programake dat je op je iPod (classic, shuffle en nano) zelf kan installeren, dit heeft als voordeel dat je de iPod op elke coputer kan gebruiken zonder iets te moeten installeren.
Floola maakt het mogelijk om op een hip en een wip muziek van de verkenner naar de iPod te slepen, en je kan de muziek ook uit de iPod halen en op eender welke computer zetten. Je moet dus niet zoals bij iTunes, de liedjes ook op je computer hebben staan.

Het programma kan ook foto’s, agenda’s, podcasts en playlists beheren en is compatibel met iTunes. Het heeft een herstelfunctie voor de software van de iPod die blijkbaar snel corrupt geraakt en een detectie van dubbele nummers (maar naar ik begrepen heb crasht de iPod hier weleens op, dus dat durf ik niet uitproberen).
Lyrics kunnen ingevoegd worden (leuk, ga ik gegarandeerd gebruiken, kan ik goed meekwelen).
Ook een mooie functie is dat je gemakkelijk (door url in te geven) filmpjes van youtube kan downloaden en dat het compatibel is met last fm… de laatste functies heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd.

Bij het eerste gebruik heb ik wel wat gesukkeld (niets gaat blijkbaar zomaar van de eerste keer), maar eens ik de basisinstellingen in iTunes gedaan had en de fwid die vereist is voor ’t eerste gebruik bij floola ging het als een fluitje van een cent.

Nu ben ik volop bezig om onze CD’s ook op de iPod te zetten en mijn muziekcollectie te ordenen en met geschikte tags te voorzien. Een heus werk waar ik nog wel enkele weken zoet zal zijn. Maar ’t is de moeite, al onze muziek altijd binnen handbereik. (Liv is trouwens ook helemaal into muziek en dansen). Oh ja … en dan hebben we natuurlijk nog een radioke aangeschaft waar we de iPod in kunnen docken.

Als ik onwaarheden over floola heb verkondigd neem ik aan dat expert Kristof deze wel rechtzet in de commentaren ;-)