Na 420 km (dus 4 dagen gemiddeld aan 105km) gebruikten we de fiets enkel om de afstand hotel stad te overbruggen. Munster heeft nog een mooie  (wederopgebouwd na wo2) oude binnenstad.
Maar ‘girls will be girls’, je kan er ook goed shoppen.

Vandaag hebben we dus de stad verkend, morgen zullen we ontdekken of Munster zijn naam van fietsvriendelijke stad mag waarmaken.
En daarna naar huis, kijken of ik mijn kinderen nog herken, want ze beweren dat ze gegroeid zijn.
Ik krijg trouwens ook boete als ik ze morgen geen kus kan geven.
Via skype merkte ik alvast dat ze nog wel even vermoeiend zijn.

Hieronder weer enkele impressies

image

Het stadhuis

image

De Dom

image

Wederom de Dom

image

In Duitsland eet je taart, op de fietstocht deden we dit niet, vandaag maakte ik dat goed met heerlijke worteltaart.

image

Sint Lamberti met gruwelijk verhaal. Als je goed kijkt zie je 3 kooien hangen aan de toren. Hierin werden in de 16e eeuw de lijken van Jan Van Leiden en zijn 2 companen gehangen (voor wel 50 jaar lang).
Eerst werd Jan van Leiden wel een half jaar gefolderd, terwijl het land met hem werd rondgetrokken als circusbeer. Heel gruwelijk vind ik zelf, ik zou er niet van verschieten als ik hier ’s nachts van ga dromen.

image

Selfie bij replica’s van de kooien

image

Clemenskerk