Afstand 49km – Hoogtemeters 265 – Bestemming Likholm (Finland – Turku eilandenarchipel) – Overnachting wildkamperen aan strandje van een klein eiland

We reden de eilandenarchipel rond Turku op en namen hiervoor 2 ferries. De komende dagen wordt dit dagelijks ritueel, want we trekken naar de eilandenarchipel van Åland (spreek uit als Oland). Tof … want het is wel impressionant om de vlakke zee te zien met daarin talloze eilanden, van piepklein tot klein. Liv droomde al luidop van immigreren, ze zag het al helemaal zitten om met haar bootje (iedereen die we spreken heeft minimum één zomerhuis en boot) naar een onbewoond eiland te varen.

Rustig is het hier ook … ik denk niet dat het hier ooit echt overspoeld wordt door toeristen. Het leek de moment om een eland te zien, maar we zagen vooral hazen … ik zag die beesten nooit zoveel als hier in Finland.

      

    

Onze slaapplek heeft het weer allemaal … idyllisch, afgelegen (op een klein eiland dat je niet met de auto kan bereiken), met strand, steiger, speeltuin, tafel en een toilet (inclusief nest met 4 eieren erin) … weer alles wat we nodig hebben. Zoveel mooie plekjes in Finland, je moet ze enkel weten te vinden (en daar zijn wij goed in).

Vandaag was het nog zwemweer is daar profiteren we maar van. Liv verkondigde vandaag dat ze maar 1 principe heeft “Als ik MAG zwemmen dan ZAL ik zwemmen !”. 

Hier rondreizen geeft een enorm gevoel van vrijheid, door de rust, de faciliteiten die je overal vindt, door het recht op wildkamperen, en door het “alleen op de wereld gevoel”.

Finland … we like !!!