Een week waren wij een beetje van de wereld. Wij gingen namelijk onze living, keuken en badkamer schilderen en namen zelfs elk een week congé. Mannekes, hadden we ons daar aan mispakt.

Het enige dat me uit mijn isolement haalde was de naailes (wat feitelijk een zonde was, want veel nuttigs heb ik daar niet kunnen uitsteken, vermits ik dit jaar blijkbaar ineens tot het snellere gedeelte van de klas behoor). Maar geen nood, toen ik om 21u30 thuis kwam mocht ik terug in mijn werkplunje springen en verder werken.

Na 2 dagen

  • Waren we nog steeds bezig aan de voorbereiding. Afschuren, muren ontvetten met ammoniak (waarvan ik de geur een halve dag later nog in mijn neus had), afplakken, ….
  • Was Bjeurn al half depressief omdat het niet vooruit ging en omdat hij niet overtuigd was van het wit (zit je zolang te schilderen om van bepleisterde muren, naar witte muren te transformeren … wie gaat dat verschil nu zien)
  • Leek een scheiding reëler dan ooit
  • Werden de ambities bijgesteld (adieu badkamer)

Untitled

op Dag 3
begonnen we te schilderen en werd ik zowat  half depressief (ge zou voor minder als je meer dan 6u aan een half stuk livingplafond moet werken, ik zeg u … ik vond onze moulures niet meer zo charmant .. en toen besefte ik het geniale aan de slogan van Nike “just do it” … dus ik besloot om in plaats van te huilen, gewoon -dapper- verder te doen)

Dag 4
alle loopsessies afgezegd, kappersafspraak verzet, lang gepland cafébezoek geannuleerd (tja, ik had wilde plannen in mijn schildersverlof) en verder zoals we bezig waren (van 9u ’s morgens tot 11à12u ’s avonds)
Verder kamperen, zoals in …

  • geen tv (vooral erg voor de kinders, want wij hadden niet echt veel tijd om voor ’t tv te hangen)
    Wat we wel eens probeerden was via de iPad tv te kijken in ons bed, maar het wifi-signaal komt niet meer tot in onze slaapkamer sinds Bjeurn de vloer van de living geïsoleerd heeft)
  • geen keuken (naar ’t frietkot en onszelf uitnodigingen bij anderen, wat de kinders dan weer wel tof vonden).

alles staat in primer!!!
Vanavond moet ik maar tot 23u werken van Bjorn Daems

Dag 5
Bjeurn zegt “Hiermee hebben we toch wel geld voor een schoon vakantie mee uitgespaard” en ik kan alleen maar denken dat ik al mijne resterende congé heb opgeofferd aan deze schilderwerken.
Laag 2 is gezet, en de keuken is zelfs al helemaal af.
Liv vindt het allemaal  maar niets, er is helemaal niet geschilderd, ’t is nog altijd allemaal ‘wit’. Vic echter vindt het blauw en paars wel mooi.

Dag 6
Na 6 dagen heb ik nog steeds wat hoogtevrees op mijn stelling.
Laag 3 is een feit en ’s avonds is er zelfs tijd voor een -wel erg griezelige- haloweentocht.
Untitled

Dag 7
De kinders begrijpen precies dat ze een uurtje langer moeten slapen (uurverandering) en wij zijn daar erg dankbaar voor. Dan alles opruimen, meubels terugzetten en ’s avonds voor de verandering nog eens buitenshuis gaan eten.
Vic is zeer teleurgesteld dat het mooie blauw en paars weg is (afplaktape)

Dag 8
De eerste voetafdrukken staan op de muur en het huis stinkt nog steeds naar verf .
Bjeurn vindt het nog steeds te wit, maar ik ben zeer content van ’t resultaat.