Afstand 58km – Hoogtemeters 45 – Bestemming Audru (Estland) – Overnachting illegaal wildkamperen in een golfdisc bos (uitleg volgt)

Voor we de dag aanvatten gingen we nog even kijken in het RMK infopunt … waar we wel een uur bleven hangen. Het was boeiend vol opgezette dieren, grote schermen met livestream beelden van vogelnesten, interactieve touchscreen met vogelinformatie, een geweldige toilet en een zeer enthousiaste dame die ons in het Estisch rondleidde.

Het enthousiasme van de geweldige slaapplek en het bezoek aan het infopunt was snel gedaan toen we een drukke baan vol vrachtverkeer op moesten … geen alternatief. Deze route behoort nochtans tot eurovelo 10  (maar waarschijnlijk een gedeelte dat nog niet af is). 

Wel grappig dat we het eerste waarschuwingsbord voor overstekende elanden zagen  .. minder leuk dat we een ree als roadkill zagen.

Op deze baan kwamen we ook een fietstrekker tegen (de eerste sinds heel lang), Fransman Patrick ging naar de Noordkaap. Ik kon er maar niet van over hoeveel bagage hij mee had, zijn fiets woog 80kg inclusief bagage (mijn zware tandem weegt 60kg incl.), en alles waar iets kon worden op gehangen hing effectief vol, een extra voorzak vooraan het voorwiel, een zak tussen het frame, een zakje op het frame, een extra achterwiel met fietszakken (dat trouwens zeer hard wiebelde bij het fietsen), een rackpack die een maat groter is dan de onze met daarop nog een gigantische zak. Ik vraag me al de hele dag af wat er allemaal in die man zijn bagage zat.

Bjeurn was meer onder de indruk van de pinion 1.18 vitessen (ne vitessenbak zoals bij de auto, en duur speelgoed … fluistert hij me toe).

   

Kamperen doen we nu wat illegaal aan het strand … de faciliteiten zoals overdekte tafel en toilet overtuigden ons. 

    

We zijn beland in een frisbeebos (aka diskgolf), waar je verschillende plaatsen hebt om een frisbee -golfgewijs- in een schaal te gooien. En dat wordt hier nogal enthousiast gespeeld (lees ook … we verblijven niet onopgemerkt in het bos)

Het weer is nogal dreigend en niet al te warm. We hopen op beterschap … maar we zijn wel blij om te horen dat er op de communiefeesten thuis mooi weer verwacht wordt.

   

We waren aan het praten over Jean Luc Dehaene en Bjeurn zegt “Dat was de eerste minister.”

Liv: “Hebben wij nog maar zo kort ministers? 


Update: “Hey Belgian guy … knock knock”, klonk er net aan onze tent. Een Est waar Bjeurn daarnet mee aan het praten was had een versgebakken brood voor ons mee ❤