Collect moments, not things

Liv rijdt paard

Een viertal jaar geleden zijn we gestopt met het geven van kado’s in de vorm van spullen. Wie verjaart, die krijgt een activiteit en voor bij kerst organiseren we met ons gezin een spelletjesavond. Waar degene die het meeste wint, ook het meeste geld voor zijn goede doel inzamelt.

Ik moet zeggen dat onze kinderen nog altijd héél content zijn met deze regeling, en dat maakt mij dan weer content.

Met een beetje vertraging was het nu aan Liv haar beurt. En zij wou graag iets met paarden doen. Probleem is wel dat niemand van ons ervaring heeft met paarden. Behalve ik dan misschien, ik ben ooit op een paardenkamp gegaan en teruggekomen met iets dat in de buurt komt van een paardenfobie.
Na dat kamp ben ik nooit nog vrijwillig op een groot dier gaan zitten. Ik had mijn portie steigerende, in galop slagende, stampende, bokkende paarden wel gehad. En ik was er ook al genoeg af gevallen.

Maar in ons gezin zijn we met vieren, waaronder één grote dierenvriend. Liv !!!

Ik ging dus op zoek naar een activiteit met paarden. Ik had verwacht dat ezelknuffelen het spannendste zou zijn voor iemand zonder rijervaring, maar internet leerde me anders.

Ik kwam uit bij de Boshoef in Meerhout, die wandeltochten met paarden organiseert. Zowel voor mensen met ervaring als voor beginnelingen.
En zo planden we een verrassingsweekend in Meerhout.

de heide in Meerhout
paddenstoelen in de herfst
pause op de zandvlakte
ondergaande zon

Ik moet zeggen Meerhout klonk me niet echt sexy in de oren, maar het is daar ongelooflijk goed meegevallen.

We logeerden in een B&B (Het verloren schaep), met vriendelijke uitbaatster die erin slaagde om na 5 minuten onze verrassing voor Liv te verklappen. Tot grote blijdschap van Liv, die al een klein vermoeden had dat de verrassing iets met paarden te maken had.
In Meerhout zijn er immers opvallend veel paarden. Liv vond het trouwens ook verdacht dat ik haar had gezegd dat ze haar laarzen moest meenemen. Achteraf bleek trouwens dat je beter met wandelbotinnes kan paardrijden dan met rubberlaarzen.

Overdag wandelden de Grote Netewoud wandeling, doorheen de landduinen, bossen en heide en waanden we ons in het buitenland.
’s avonds doorkruisten we het donkere bos met het licht van onze gsm tot aan de kleine Volmolen waar we een spagetti aten.

Vic op een paard
Liv knuffelt Zeppy
Liv op een paard
Annelies en Sam

De tweede dag was het hoogtepunt … de paardentocht.
Niets dan goeds hebben we te zeggen over de Boshoef. Toffe locatie en de organisatoren zijn super vriendelijk.
Ik had het meeste schrik voor de paarden, maar ik had al snel door dat de steigerende exemplaren niet in deze groep aanwezig waren. We deden een tocht van 3u. De eerste 5 minuten had ik de neiging om af te stappen en te zeggen dat ik wel ter plaatse bleef, maar na 15 minuutjes was ik van mijn schrik vanaf. Genezen van de paardenfobie.
Ook Vic, die in het begin niet volledig op zijn gemak was, zat snel comfortabel op dat grote paard.

Op voorhand waren we aan het zeggen dat het misschien goed zou zijn dat Liv van zo een paard zou vallen, dan zouden we misschien niet meer constant te horen krijgen dat ze op paardrijles wil (iets dat ik wat probeer af te houden). Deze tocht heeft haar echter alleen maar enthousiaster gemaakt. Bij de Boshoef organiseren ze trouwens ook paardrijkampen en ons mademoiselle ziet dat volledig zitten. Ik veronderstel dat er in de zomer dus een paardrijkamp zal worden ingepland.

Het was maar een kort weekendje, maar ik was er wel volledig uit. Note to self “Ook slechts 1 nachtje weg kan héél hard de moeite zijn”.

Praktisch

  • We overnachtten in de B&B Het verloren schaep. Vriendelijke uitbaatsters en mooie locatie aan het begin van het natuurgebied,
  • Eten deden we in de Kleine Volmolen, dat op 2,7km wandelen (door het natuurgebied) ligt van de B&B. Die wandeling alleen al maakte mijn avond al helemaal perfect.
  • OVerdag deden we de wandeling Het grote netewoud. 11km met start-en stoppunt aan de taverne De Luihoeve (die jammer genoeg net gesloten was). We genoten onderweg van de landduinen, de bossen, de meertjes en de heide. Meerhout is schoon !!!
  • Via de Boshoef deden we een 3u durende wandeltocht op makke paarden. Zowel beginners als ervaren ruiters kunnen hier terecht. De mensen met ervaring mochten een deel galopperen en de beginnelingen hielden het bij draf. Wij betaalden € 38/persoon voor de rit.