Toen ik vanmorgen ging lopen, luisterde ik naar Ted Talks over ‘geluk’. Eén van de dingen die me bijbleef was het volgende.

“Afleiding maakt ongelukkig”, als je met een activiteit bezig bent, zelfs al is het een activiteit die je niet graag doet, dan nog ben je gelukkiger als je je concentreert op hetgene dat je doet, en niet je gedachten laat afdwalen.
Met andere woorden … concentreer je op hetgene waar je mee bezig bent.

Toen ik deze middag een artikel las in runners world over ‘de flow’ oftewel ‘in de zone zijn’ , trok deze paragraaf mijn aandacht

Hoe je het ook noemt, het draait dus allemaal om ‘focus’. En de laatste tijd heb ik een beetje het gevoel dat ik deze aan het verliezen ben.
Terwijl ik kook, haal ik nog snel een wasmachien uit, overloop ik de agenda voor morgen, bel ik nog even naar mijn mama, tokkel ik nog even op mijn gsm, ruim ik de rommel van de kinderen achter hun rug op, kom ik tussenbeide bij de ruzies van de kinderen …. en maak me zenuwachtig in wat ik die avond nog allemaal moet doen (en in ’t slechtste geval zien de croque monsieurs zwart)
Ook op het werk, waar met steeds met meer in een landscapeburo gezet worden is het steeds moeilijker om geconcentreerd aan iets te werken.

Maar ik geloof er wel in, in die flow. Op vlak van efficiëntie en ook op vlak van geluk.
Weg met dat “multitasken”, vanaf nu streef ik ‘de flow” na !!!