Weer een heerlijke dag in het gezelschap van koeka en vake. 

Neen … geen Mac Donald’s eten, maar wel het prachtige interieur eens bewonderen. 

De mannen kochten tickets voor de wedstrijd Brugge-Porto, dat was echter niet evident. Blijkbaar verkopen ze aan iedereen tickets behalve aan Belgen. 

Wat werd opgelost door iemand anders tickets te laten kopen en die dan over te kopen. Dat was dan geen probleem voor de dames aan de kassa. Een scheef systeem, waardoor het niet verwonderlijk is dat er een vijftal jonge mannen, niet eens subtiel, zelf tickets verkopen uit de hand.

Het zal wel aan mij liggen dat ik dit niet snap … ik ben niet zo vertrouwd met de voetbalwereld.

Aan de stranden van Porto kan je goed surfen. Tientallen golfsurfers zorgden voor ons entertainment, lijkt behoorlijk vermoeiend.

Portugal ligt in een andere tijdszone, waardoor het hier snel donker is, om 17u30 gaat de zon al onder.

Het voordeel aan grootouders is dat ze graag babysitten … en zo hadden wij ineens een date night. We gingen eten (op aanraden van een local) in het goede restaurantje “Adega de S. Nicolau”, bewonderden het prachtig verlichtte station en dronken nog iets in het prachtige café Majestic. Hier heeft J.K. Rowling gewerkt aan het eerste deel van Harry Potter … dat verantwoordt de dure drankjes die we daar dronken.

Ondertussen merkten we dat Porto vol stroomt met Brugge supporters. Tot nu toe kwamen we amper Vlamingen tegen, maar dat was deze avond wel anders. Met zijn 2400 zijn de supporters gekomen.  

We merken ook dat stilaan de marathonlopers Porto binnensijpelen. Ook deze haal je er zo uit, afgetraind (mager) en op sportschoenen (ze drinken wel wat minder pintjes dan de voetbalsupporters). Zondag hopen we te supporteren want ook 2 (voormalig) dorpsgenoten lopen mee. Alhoewel ik het lopen nog niet gemist heb … zal het toch een beetje pikken om aan de kant te staan … een marthonloper blijf je immers.