Soepjurk .... veel soeps

De soepjurk drinkt liever bier
Ik kocht de soepjurk*  in de kringloopwinkel voor €4 en dacht hem eens vlug om te vormen tot een hip jurkje.

Maar dat bleek toch niet zo evident … ik belde een hulplijn, maar de vriendinnen van het stikmachien waren het niet direct eens over de werkwijze. Zeker was wel dat het meer inhield dat één stikseltje zetten.

Gelukkig wist ons Chris (de naailesjuf) er raad mee. Ons Chris slaagt er toch telkens in om alles wat mij onoverkomelijk lijkt, zo eenvoudig op te lossen.

Wat deden we uiteindelijk?
Mouwen eruit, bovenstuk eraf, alle naden 2cm dieper ‘waardoor de plooien in het voorpand ook 2cm dieper werden en de rok in verhouding breder ten opzichten van het bovenstuk dan oorspronkelijk bedoeld, maar dat is echter wat ik zo leuk vind aan het model), jurk een beetje korter (vuurdoop met de tweelingnaald)
Het voorstuk naaide ik (desondanks de bestaande knopen) toe, het valt niet op, en zo is ook het ‘gapen’ weg.
De mouwen verkleinde ik niet, maar ik zette ze er gewoon in als pofmouwen.

Geslaagd, het resultaat, al vind ikzelf.
Bij mannen echter, slaat het concept ‘vintage’ niet zo aan, althans bij de mijne.
Als hij iemand met een vintagekleedje ziet lopen (daar klasseer ik ook ‘Who’s that Girl’ en consoorten onder) zegt hij steeds “hé kijk, die maakt haar kleedjes ook zelf” (en dit klinkt dan echt niet als een compliment)

Ik bespaar u van de commentaren die ik tijdens een ‘van katoen’ moest aanhoren. Gelukkig neem ik van een man geen modeadvies aan.

 

*Voor de zus: een soepjurk is een jurk die als een zak om het lijf hangt (vond ik ergens op ’t internet als omschrijving.
Soms heeft een soepjurk echter potentieel (zoals deze), mits wat aanpassing.
Maar ondanks de benaming ‘soepjurk’ drink ik er liever BIER in.