Ik heb de naaimicrobe terug wat meer te pakken, vooral nu ik in de living een naaihoek bezit.

Maar alvorens ik aan een nieuw project begin heb ik me voorgenomen om de onafgewerkte projecten eerst te voltooien.
Sequentieel werken, dat werkt beter voor de rust in mijn hoofd.

Zo had ik nog sponsen broekjes liggen van meer dan een jaar terug. Toen was het moto, Vic moet leren op ’t potje gaan en sponsen broekskes vindt je niet meer in de winkels. De week nadien kreeg ik 6 sponsen broekjes van de koeka, en toen was de goesting in de ‘Nicky Velours’ over.

Ondertussen ben ik een overlock rijker en  daarmee gaat de verwerking toch wat gemakkelijker. Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik stik mijn naden van de rekstof niet meer, ik overlock die gewoon dicht.
Alhoewel … gewoon … ik slaagde er toch in om met mijn stof vast te zitten in den overlock, waardoor ik opnieuw moest inrijgen. En laat ons zeggen dat dat niet echt vlot verliep. Ik begrijp al wat beter waarom de naailesjuf zo paniekerig begint te doen als we te dicht in de buurt van de draden van den overlock komen.

Dus voila, sponsen shortjes in alle kleuren en maten. mei 054

Ik zou ze nog wat willen pimpen, zou flockfolie daarop pakken? mei 055

Nr 6? mei 059

Al aangeslagen door de grote zus mei 061

En nu nog af te werken

  • Rok met stofke uit kringloopwinkel
  • Tricot rok (maar daarvoor moet ik eerst een rokpompmeter kopen, want dat heb ik ook op de naailes ontdekt, dat dat onmisbaar is)
  • Tricot bloesje (al zo goed als af, enkel nog om te zomen, maar … misschien kan iemand van de naaisters mij hierbij helpen … mijn stikmachien slaagt steken over bij de dubbele zoomsteek met de tweelingnaald, na het volledig uitkuisen van mijn machien begin ik te denken dat het aan het stofke ligt (te glad), wat denken jullie?)

En nog te bloggen 

  • de soepjurk