De naailesrok is al een tijdje af, het was echter nooit echt het weer om hem te dragen.

Hij is immers nogal fleurig en zomers.

Gemaakt met een stofke dat ik ooit op het stoffenspektakel kocht … en nu kan ik weer assortie gaan doen met de dochter. Ik dacht feitelijk eens een schoon stofke bij Vermiljoen te bestellen, maar aangezien ik toch ‘een beetje’ (ik zou niet willen dat jullie me verkeerd begrijpen) in de ban ben van het ‘stoppen met shoppen’, besloot ik iets te gebruiken dat ik nog liggen had.

Ik heb me trouwens ook voorgenomen om minder stofkes te kopen, zonder te weten wat ermee te doen, want mijn ervaring leert me, dat ik de stofkes die in mijn bezit zijn, snel beu ben gezien, en ik dan altijd het gevoel heb dat ik beter iets nieuws kan kopen. Niet zo economisch en ecologisch dus (om het nog niet te hebben over de plaats die dat inneemt)

Naailesrok

Het model komt uit de knipspecial van Knipmode mei 2009 (rokn°109), maar kan ook als los patroon (rok 18) worden aangekocht op de knipsite. Op het los patroon staan echter nog meer fouten dan in ’t boekske.
Niets onoverkomelijk echter, enkel wat storend. Wat panden die verkeerd genummerd zijn, of gespiegeld op het patroon staan afgebeeld. Niets wat u zal verhinderen om deze rok tot een goed einde te brengen.
Maar als ik dan toch een kleine aanpassing mag voorstellen. Verleng de bovenzak (het voeringgedeelte) , zodat deze uit 1 stuk bestaat ipv 2 stukken. Achteraf kan je dit doorstikken op de gewenste afstand). Deze aanpassing zorgt ervoor dat de rok veel gemakkelijker te strijken is.

Naailesrok

En ook heeft mijn rok ook 2 goei zakken, ik maak er geen meer zonder!!!!

Naailesrok