cupcakes

Een superdrukke week … maar ik mag niet klagen, want ik doe het mezelf aan … het zijn trouwens voornamelijk leuke dingen die onze week zo druk maken!!!

Ik ga je de oplijsting van mijn agenda besparen en ik zal het enkel hebben over de cupfins/mufcakes.

Toen ik weer eens klaagde over mijnen Désiré (heel content van mijnen telefoon, maar het feit dat zijn intern geheugen zo klein is, deed me overwegen om een nieuw exemplaar te kopen), stelde Lien me voor om het ding te laten herprogrammeren door Bert.

En zo geschiedde, Bert (die ik trouwens helemaal niet kende) stemde toe om het hele ding te herprogrammeren en hij beloofde me de Sense te verwijderen en zo massa’s extra plaats op mijn HTC te creëren.
Ik beloofde als tegenprestatie een beloning in natura.
En zo begon ik maandag (na de naailes) nog te bakken, om pas toen het baksel in de oven stond tot de conclusie te komen dat ik me van dag vergist had. Baksel mee naar ’t werk … en de collega’s weer content.

Gisteren nieuwe poging… ik vulde een kartonnen doos (handig om papier en karton buiten te zetten) met 2 konijntjes voor de kinders, een fles vintage cava, een flesje zelfgebrouwen bier van Bjeurn (heb ik al gezegd dat mijn man een brouwer is) en ik maakte opnieuw het recept voor  12 cupcakes, die ik dan onder 9 vormpjes verdeelde (om zo cupfins of mufcakes te  bekomen).

In elk geval, het was een gezellige avond, terwijl Bert zich ontfermde over mijn gsm, zorgde zijn madam voor het gezelschap … ’t was tof  en niet enkel voor de gsm. Nen dikke merci aan beiden!!!
(maar ’t is wel echt niet te doen, mijn gsm heeft -na het installeren van reeds verschillende apps- nog 223  Mb aan vrij geheugen … ik ben zeer content … die gsm kan nog jaren mee)

En omdat niet enkel Lies maar ook de collega’s erachter vroegen … zie hieronder het succesrecept.

Mufcakes / cupfins

 • 75g goei boter
 • 80g bruine suiker
 • 75g melkchocolade in stukjes
 • 60g zelfrijzend bakmeel
 • 2 eieren (licht geklopt)
Glazuurlaagje
 • 80g melkchocolade
 • 2el slagroom
 • eventueel een overdaad zilverpillen, … om te versieren
 1. Verwarm de oven op 160°C voor. Bekleed 12 (of 9) muffinvormpjes met papieren vormpjes
 2. Smelt de boter en de chocolade samen in de microgolfoven, roer de chocolade door tot hij is gesmolten. Meng de suiker en de eieren erdoor en hierna ook de bloem
 3. Vul de vormpjes en bak voor 20 à 25 minuten. Laat even rusten en afkoelen op een taartrooster
 4. Doe voor het glazuurlaagje de chocolade en de room in de microgolfoven, roer de chocolade door tot hij is gesmolten en het mengsel glad is. Laat afkoelen tot het iets is ingedikt.
 5. Bestrijk de cakejes met de chocoladeglazuur en garneer ze  naargelang de goesting.
En vandaag bakten we pannenkoeken … ah ja want het was Maria Lichtmis … en goei tradities zijn er om in ere te houden!!!