Complimentendag is een ideale moment om mijn favoriete blogs eens in de kijker te zetten. Hieronder -in willekeurige volgorde- 10 blogs waarvan ik altijd blij ben als er een nieuwe blogpost online is gekomen. Ik heb me beperkt tot de blogs die nog regelmatig publiceren … kwestie van de keuze wat gemakkelijker te maken. Bij het scrollen door mijn feedreader kwam ik immers veel blogs tegen waarvan ik me teleurgesteld afvroeg waarom er al zo lang niets meer verschenen was.

Nenoo.be
Je zou kunnen zeggen dat ik bevooroordeeld ben, omdat Elke tot het clubje van mijn beste vriendinnen behoort, maar ik vind gewoon haar blog ook kei goed. Een goed recept, een leuke wandeling, een origineel idee om digitaal creatief te zijn, zelfrelativering, kwetsbaarheid en eerlijkheid ….  allemaal dingen die op haar blog verschijnen. Elke, ik ben nog altijd blij dat jij bent (opnieuw) beginnen bloggen.

Dietemiet
Ik vind dochter June een toffe en ik hou van de toffe foto’s en de interieurposts.

Mrs Curly
Dit is een blog die ik helemaal nog niet lang volg, maar hé … het hoofdpersonage heeft krullen (en daar heb ik nog veel over te leren), loopt (join the club) en ze is ook nog eens super grappig.

Living By The Sea
Heidi is een toffe madam en ook minimalist. Ze lijkt zo’n leuk leven te hebben als freelancer, travelblogger, …. Ik heb Heidi al enkele keren ontmoet, waaronder de laatste keer in Stockholm (haar tweede thuis). Was het niet dat ik altijd denk dat ik op dieet ben (om me dan ’s avonds vol te proppen met franchipannekes) zou ik al lang haar kladdkaka eens gemaakt hebben.

Annemerel
Annemerel haar wereld staat ver van de mijne af, maar de passie voor het lopen delen we. Annemerel is in Nederland best een bekende blogster, maar wat ik geweldig vind aan haar is dat ze zo heerlijk eerlijk is. En ze is misschien de enige blogster waarvan ik de commerciële samenwerkingen niet storend vind.

Ma vie en vert
Vooral het Zero Waste gehalte van deze blog volg ik graag en ik denk dat Kelly haar fiets even graag ziet als ik de mijne.

Nononsonsmoms
Vooral met An heb ik de laatste tijd wat contact en ik heb het gevoel dat wij wat met dezelfde instelling in het leven staan, en dezelfde evoluties meemaken. We vinden elkaar in minimalisme, lopen, buiten zijn en wandelen.

De Wereld Van Kaat
Ik denk dat Kaat en ik op elkaar lijken, de fascinatie voor productiviteit, altijd balancerend om het evenwicht te behouden en proberen los te laten … wat denk ik voor ons beide een uitdaging is.

Tales from the Crib
Kelly heeft een grote blog en dat is terecht, ik weet niet hoe ze het doet, maar ze weet zo telkens de vinger te leggen op wat leeft, voordat het begint te leven. Ik ga niet in alles even hard mee, maar ik herinner me wel dat zij al schreef over “stoppen met shoppen” toen ik nog vollenbak consumeerde. En in haar blogboek las ik iets over een Sparkle List, die ik me toen ook direct heb aangemaakt … en die nog steeds consequent gebruikt wordt.

Mme Zsazsa
Ik zie dat de blogs die ik volg, vooral mensen zijn waar ik iets mee gemeen heb, waardoor ik ze graag lees. Ik denk dat Mme Zsazsa degene is waarmee ik echt het minst gemeen heb. Van karakter zijn we helemaal anders, ik heb niets met tuinen en feitelijk ook niet echt met koken, maar ik heb Kim haar kookboek en dat is zo net de soort kokerij die ik aankan en wel kan smaken. Maar ik lees hier feitelijk vooral omdat ik Kim zo grappig vind, en haar droge levenswijsheden dikwijls veel waarheid bevatten.

 

Ja, ik doe ook mee met 40 dagen bloggen, dit is blog 13/40.
Meer info hier en alle deelnemers vind je hier!