Nog maar weer eens een recept

… omdat het tijdens de kerstperiode toch voornamelijk om eten gaat
… omdat iedereen het lekker vindt (of dat toch beweert)
… omdat ik voor de rest toch niet veel inspiratie heb
… omdat ik het zelf niet wil vergeten
… omdat ik wel trots ben op mijn baksels van de laatste tijd

muffin
Ingrediënten voor 16 muffins
  • 400 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • 115 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 150 ml zure room
  • 150 ml melk
  • 4 el zonnebloemolie
  • 175 g witte chocolade in stukjes
  • 175 g pure chocolade in stukjes
Stap 1 :  Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder boven een kom en roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje.
Stap 2 : Klop de eieren met de ziue room, melk en olie dooreen en giet dit in het kuiltje. Klop geleidelijk de droge ingrediënten erdoor totdat je een dik, romig, vrij vast deeg hebt.
Stap 3 : Roer er de chocoladestukjes door
Stap 4 : Schep het deeg in papieren cakevormpjes in een muffinblik en vul ze bijna tot de rand.  Bak ze in 25 – 30 minuten op 180°C  (Prikken–> niet aankleven : ok) Laat ze afkoelen op een taartenrooster. Je kan ze eventueel bestuiven met cacaopoeder.